U trendu

Izložba sa inauguracije predsednika Srbije otvorena za gradjane

Zajednička postavka 12 muzeja koja je organizovana povodom svečane inauguracije predsednika Aleksandra Vučića 23. juna u Palati Srbija, otvorena je danas za javnost.

Na otvaranju, u dve grupe postavku je obišlo oko 100 posetilaca. Njima je, uz tumačenje kustosa bio priredjen i program u kome su nastupili glumci i folklorni ansambli, baš kao i na inauguraciji Aleksandra Vučića.

Posebno interesovanje privukao je deo Miroslavljevog jevandjelja, salon posvećen Kosovu i Metohiji, kao i deo postavke iz Muzeja Nikole Tesle i maketa Beograda na vodi.

Publika svih uzrasta pažljivo je razgledala, fotografisala eksponate i „selfirala“ se sa glumcima u kostimima različitih epoha i delova Srbija, od gazde Mitketa, do Feminice – od juga do severa.

Zainteresovani mogu da se prijave Turističkoj organizaciji Beograda i nekog od naredna četiri vikenda u terminima od 10.00 i 11.00 časova pogledaju postavku u šest salona, koja obuhvata period od rimskih imperatora do Beograda na vodi.

Ipak, privilegiju da im bude priredjeni prateći umetnički program imali su samo današnji prvi posetioci izložbe. Publika svih uzrasta pažljivo je razgledala, fotografisala eksponate i „selfirala“ se sa glumcima u kostimima različitih epoha i delova Srbija, od gazde Mitketa, do Feminice – od juga do severa.

U materijalu koji je novinarima dat kako bi se upoznali sa postavkom navodi se da je izložba „jedinstven koncept koji predstavlja ideju predsednika koji veoma dobro poznaje istoriju i mentalitet srpskog naroda, a ima unikatnu viziju razvoja i prosperiteta Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.