U trendu

Konkurs za finansiranje projekata Ministarstva kulture

BEOGRAD – Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je danas konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u Srbiji u 2020. godini.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške kulturnim programima i projektima u oblasti savremenog stvaralaštva, a koji doprinose ostvarivanju opšteg interesa u oblasti kulture.

Konkurs se raspisuje za programe i projekte u književnosti muzici, likovnoj, primenjenoj, vizuelnoj umetnosti, dizajnu i arhitekturi, pozorišnoj umetnosti, umetničkoj igri, filmskoj umetnosti i audio-vizuelnom stvaralaštvu, digitalnom stvaralaštvu i multimedijima.

Takođe konkurs važi za programe i projekte u oblasti kulturnih delatnosti nacionalnih manjina u Srbiji, kulturnih delatnosti osoba sa invaliditetom i za programe za decu i mlade.

Konkurs je otvoren i za projekte izvornog narodnog i amaterskog stvaralaštva u svim umetničkim oblastima (muzika, umetnička igra, pozorišna umetnost, književnost, filmsko stvaralaštvo, te vizuelne umetnosti).

Cilj konkursa je usklađen kulturni razvoj Srbije stvaranjem podsticajnog okruženja za unapređenje svih oblasti umetničkog stvaralaštva, kao i obezbeđivanje uslova za dostupnost kulturnih sadržaja i razvoja publike (posebno imajući u vidu pripadnike društveno osetljivih grupa).

O izboru projekata po raspisanom Konkursu odlučuju stručne komisije i to za svaku umetničku oblast posebno.

Rezultati konkursa će biti objavljeni na zvaničnoj internet strani Ministarstva kulture i informisanja, najkasnije 60 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Na zvaničnoj internet strani mogu se preuzeti formulari za učešće na konkursu, u zavisnosti od oblasti za koju se prijavljuje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.