U trendu

„Leto kada sam naučila da letim“ videlo 50 hiljada ljudi

BEOGRAD – Film reditelja Radivoja Raše Andrić „Leto kada sam naučila da letim“ od 17. februara do juče u bioskopima je pogledalo 50.000 gledalaca u Srbiji, saopštili su producenti.
Duhovita, topla morska priča o avanturama tinejdžerke Sofije, koju je mlađa publika mogla da upozna u istoimenom romanu Jasminke Petrović po kome je film snimljen, osvojila je domaću publiku zahvaljujući ne samo rediteljskom umeću priznatog domaćeg autora Radivoja Raše Andrića, već fantastičnoj glumačkoj ekipi.

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a ulozi njenih rođaka pojavljuju se takođe mladi glumci Luka Bajto i Ema Kereta Rogić, dok su im iskusne kolege Olga Odanović, Žarko Laušević i Snježana Sinovčić pružile podršku.
Film je snimljen u produkciji Sense production a Maja Popović i Milan Stojanović, producenti filma, kažu da su izuzetno smo srećni što je film za samo 10 dana ostvario ovako veliki uspeh.

„50.000 gledalaca je potvrda da smo napravili film koji se sviđa publici. Ovaj film govori o ljubavi, porodici i pomirenju i drago nam je da je publika prepoznala važnost ove priče koja se tiče svih nas. Posebno nas raduje da sa jednakom emocijom i oduševljenjem ovaj film gleda starija publika kao i mlađa, koja u ovoj priči pronalazi nešto dečije u sebi, možda davno izgubljeno ili zaboravljeno“ kažu producenti.
Film „Leto kada sam naučila da letim“ realizovan je u ko-produkciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurima.

Scenario je napisala Ljubica Luković, producenti su Maja Popović Milojević i Milan Stojanović, direktor fotografije je Dušan Joksimović, montažer filma Dejan Urošević, kompozitor Vasil Hadžimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, kostimografkinja Momirka Bailović, a scenografkinja Tajana Čanić Stanković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.