U trendu

Održan ArtLInk koncert u Konaku Knjeginje Ljubice

BEOGRAD – U Konaku Kneginje Ljubice održan je koncert u organizaciji ArtLink, a u saradnji sa Ambasadom Finske i Delegacije EU povodom uspešnog završetka predsedavanja Finske Savetom Evropske Unije.

Na koncertu su sinoć nastupili finsko – srpski umetnici Vuk i Uki Ovaskainen, koji žive u Srbiji.

Na programu su bila dela Bramsa, Šumana i Sibelijusa.

Vuk Ovaskainen, violončelista, laureat je ArtLink nagrade „Najperspektivniji mladi muzički umetnik u Srbiji“, a u programima ArtLinka nastupa od 2013. godine, kao solista, član „ArtLink mladih virtuoza“ i „ArtLink zapadno balkanskog seksteta“.

Student je na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi prof. Sandre Belić.

Uki Ovaskainen, godinama je mentor u mnogim programima ArtLink za mlade talente, pijanista koji nastupa na festivalima u mnogim evropskim gradovima.

Publici su se obratili ambasador Finske u Srbiji Kimo Lahdevirta i Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja i osnivač ArtLinka, asocijacije koja ove godine slavi 15 godina od osnivanja.

Lahdevirta smatra da je kultura važan aspekt saradnje sa Evropskom Unijom, prvenstveno između mladih i da mu je drago što i ovim koncertom predstavljamo saradnju Srbije i Finske.

Istakao je zadovoljstvo što ovakvim događajem, koncertom finskih umetnika u Srbiji, ima priliku na sjajan način da završi predsedavanje Finske Savetom Evropske Unije.

Događaju su prisustvovali ambasadori nekoliko evropskih zemalja, predstavnici medija, kulture i članovi Srpsko-finskog društva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.