U trendu

Petar Pan u lovu na zvezde

Kada je sada već davne 1911. godine Džejms Metju Bari osmislio lik jedinog dečaka na svetu koji odbija da odraste i nazvao ga Petrom Panom verovatno nije ni slutio da će njegov junak postati planetarni fenomen u čijim će avanturama uživati i deca i odrasli. Njegovo delo postalo je inspiracija mnogim kasnijim umetnicima. Svi pamte Diznijev crtani film, postoji i Spilbergova verzija u kojoj Petar Pan pokušava da povrati svj mladalački duh, a veliki uspeh doživeo je i igrani film "U potrazi za nedođijom", u kojem je slavnog pisca tumačio Džoni Dep. Ni pisci nisu ostali imuni na ideju da se pozabave likom i delom Petra Pana.
Domaštavanje priče kretalo se u različitim pravcima. Britanka Džeraldina Mekgorijen radnju svog romana "Petar Pan u Skarletu" smestila je dvadeset godina posle originala, gde Pan i ostali junaci ponovo pokušavaju da postanu deca, jer samo na taj način mogu da stignu u Nedođiju. Poslednje domaštavanje priče o večitom dečaku može da se pročita i kod nas. U pitanju je roman koji pokušava da da odgovor na pitanje ko je bio Petar Pan pre nego što je postao Petar Pan, a odgovor pokušavaju da daju dobitnici Pulicerove nagrade Dejv Beri i bestseler pisac Ridli Pirson u romanu pod nazivom "Petar i lovci na zvezde".
U knjizi koja obiluje humorom i uzbudljivim avanturama čitaoci će moći da saznaju kako je Pan uz pomoć zvezdane prašine (za koju svi znamo kakve ima moći) prešao svoj put od sirotišta, u kojem je odrastao, do čarobne Nedođije, gde se po prvi put sukobio sa bandama opakih gusara i lopova, gde je susreo neobična morska stvorenja i neprijateljski raspoložene stanovnike jednog kako se mislilo sasvim pustog ostrva…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.