U trendu

Počelo snimanje druge sezone TV serije „Močvara“

BEOGRAD – Nakon velikog uspeha koji je postigla prva sezona TV serije „Močvara“, ista ekipa na čelu sa kreatorima serije, rediteljem Olegom Novkovićem i scenaristkinjom Milenom Marković, udužila je snage i u drugoj sezoni, čije je snimanje upravo počelo, saopštila je produkcija projekta, kuća Firefly.

Novih 10 epizoda „Močvare“ koje će se stilski i vizuelno naslanjati na prvu sezonu, publici će doneti nove priče u kojoj inspektor Nikola Krsmanović (Goran Bogdan) istražuje niz okrutnih ubistava, ali i istovremeno otkriva tajnu vlastitog porekla.

Junak dobija dostojnog naslednika u liku Atile Seleša, koga tumači mladi vojvođanski glumac Robert Ožvar.

Radnja nove priče „Močvare“ je smeštena u Senti, u naizgled idiličnom vojvođanskom mestu, na obali reke, gde nekoliko porodica živi, vlada i odlučuje o životu i smrti.

Kroz nove epizode publika će moći da vidi kako se inspektor Nikola menja, kako je spreman da prašta, a to sve mogu da budu ključna pitanja za razvoj nekih novih priča koja će publici doneti još intrigantniji zaplet.

„Za razliku od prve sezone, koja je bila dosta mračna, baš je bila prava močvara, više mi se sviđa u drugoj sezoni što idemo u suprotnom smeru. Mesto je Senta, Vojvodina, spržena ravnica, leto, vrućina, znoj, dijametralno suprotno od prve sezone“, izjavio je Bogdan povodom „Močvare 2“ specijalno za serijal „Tanjug Reflektor“.

Prema njegovim rečima, u nastavku serije, zločin nije toliko brutalan kao u prvoj sezoni, a radnja ide „dublje u likove“.

„Lik Krsmanovića je prvoj sezoni dosta rastrzan i mračan, bori se sa svojim demonima iz prošlosti, dok u drugoj sezoni on dođe do zida. Sve priče mu se zatvore, samo je pitanje da li će otići skroz, nestati, umreti ili će naći neku novu snagu“, naveo je Bogdan za Tanjug.

Junaka nagrađivanog filma „Otac“ (2020) i TV serije „Senke nad Balkanom“ (2017-2019), domaća publika će gledati od jeseni na kanalu Nova S i u seriji „Vreme zla“ prema romanu Dobrice Ćosića.

Producentska kuća Firefly i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV formata čije premijerno emitovanje publika može da očekuje tokom sledeće godine na kablovskom kanalu Superstar TV, kao i na RTS 1.

Pored Gorana Bogdana i Robert Ožvara, u seriji igraju već viđeni glumci iz prve sezone – Jana Bjelica, Marta Bjelica, Dejan Dedić, Bojan Žirović, sa novim licima – Sara Klimoska, Sonja Kolačarić, Miloš Timotijević, Marko Janketić, Lidija Kordić, Katarina Marković, Dragan Mićanović, Anja Pavićević, Nenad Stojmenović, Slobodan Boda Ninković i mnogi drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.