U trendu

Pokrajinska priznanja Miri Banjac i Biljani Škrbić

NOVI SAD – Dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti umetnosti „Pavle Jovanović“ za 2019. godinu je dramska umetnica Mira Banjac, odlučila je jednoglasno Komisija za dodelu pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja.

Pokrajinsko priznanje u oblasti nauke „Milutin Milanković“ pripalo je prof. dr Biljani Škrbić, redovnom profesoru na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, odluka je Komisije.

Dramsku umetnicu Miru Banjac, koja je brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji u prethodnih više od šest decenija dala ogroman doprinos razvoju umetnosti i kulture, za laureata priznanja „Pavle Jovanović“ predložili su Srpsko narodno pozorište i Sterijino pozorje.

Prof. dr Biljanu Škrbić, koja je redovni profesor na Tehnološkom fakultetu od 1996. godine, za doprinos ugledu i prepoznatljivosti te visokoobrazovne ustanove i Univerziteta u Novom Sadu na međunarodnom nivou, prvenstveno iz oblasti interdisciplinarnog pristupa zaštiti životne sredine i analizi zagađujućih jedinjenja, za priznanje u oblasti nauke „Milutin Milanković“ predložili su prof. dr Lidija Jevrić i prof. dr Gordana Ćetković.

Priznanja u oblasti nauke i umetnosti biće dodeljena na Svečanoj akademiji 25. novembra, odlučeno je na današnjoj sednici Pokrajinske vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.