U trendu

„Sam u kući“ sa profesorkom francuskog u kući

Da pojasnimo: „Sam u kući“ je naslov filma u kome je glumio Macaulay Culkin, najbogatiji klinac-glumac na svetu. Posle 6 godina pauziranja u glumi, on više nije klinac i sada ima 20 godina. Vratio se svom starom poslu sa kojim je zaradio 30 miliona dolara. A šta sa profesorkom francuskog? Pa, u pitanju je pozorišna predstava u kojoj Macaulay Culkin glumi petnaestogodišnjeg američkog školarca u Parizu koga 15 godina starija profesorka francuskog podučava tajnama „Kama Sutre“.

Posle 6 godina odsustvovanja iz glume svi kažu da se mladi glumac fizički nije nimalo promenio, tako da mu uloga petnaestogodišnjaka savršeno pristaje. Gde je sve ovo vreme bio jedan od omiljenih dečijih likova i zašto nije glumio? U pitanju je bio njegov otac koji je ujedno bio i menadžer svom sinu. Odlučio je da dobro unovči talente svog „naslednika“, pa je, pri potpisivanjima ugovora, postavljao izrazito nerealne zahteve. Dečakova karijera je počela da ide silaznom putanjom, producenti su sve ređe pozivali, i na kraju je i došlo do razlaza između sina i oca, koji je, u američkim medijima, postao omražena figura i nazivan izrazima kao što je „father from hell“. Macaulay Culkin se povukao, posvetio školi, i sada kada je maturirao, odlučio da se vrati na scenu. Ovaj put u Londonu i to na „daskama koje život znače“.

Komad nosi naslov „Madame Melville“, a pomenutu profesorku igra francuska glumica Irene Jacob. Radnja se dešava u Parizu „60-ih godina, ali erotski naboj ove priče nije uspeo da izađe na površinu i ostavio gledaoce ravnodušnim. Reakcije su da mladi glumac ima previše pre-adolescentski izgled i da je u scenama zavođenja i onima koje su trebale da budu pune erotike i strasti izgledao smešno, pa čak i jadno. Jedan gledalac premijere kaže: „Glumica je dominirala i sticao se utisak da ona dečaka zlostavlja“. Zaista, Macaulay Culkin izgleda i previše „zeleno“ za takvu ulogu, i nije uspeo da na sceni dočara tinejdžera u kome zrela žena budi muškarca. Njegov „aseksualni“ (neki bi rekli i „uniseks“) izgled je u dečijim filmovima bio sasvim na mestu, ali ne i u ovoj priči.

Sam Culkin izjavljuje da ima mnogo sličnosti između njega i uloge koju je tumačio: „Kao i lik iz komada, i ja sam prerano bio gurnut u sazrevanje i suočio se sa pojavama i ljudima koje, u običnim okolnostima, moji vršnjaci upoznaju mnogo kasnije“. Ali, izostala je hemija, izostala je strast. Mladi glumac je delovao zbunjeno i nevešto u zanimljivoj ulozi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.