U trendu

Smotra “Mini sezona” od 24. maja u Novosadskom pozorištu

NOVI SAD – Novosadsko pozorište (Ujvideki Színhaz) i ove godine organizuje smotru pod nazivom “Mini sezona”, koja će trajati od 24. do 27. maja, a na kojoj će biti izvedene četiri nove predstave na njihovoj sceni, nastale u doba pandemije, javili su iz tog teatra.

Tokom ta četiri dana publika će gledati sve aktuelne komade u tekućoj pozorišnoj sezoni 2020/2021 – “Paravani” Žana Ženea, u režiji gosta iz BiH-a Dina Mustafića (24. maj), “Nosorog” prema drami avangardnog autora Ežena Joneska, reditelja Nikite Milivojevića (25.05.), “Mefisto” Klausa Mana, u rediteljskoj postavci Borisa Liješevića (26.05.) i “Seljačka opera” Bele Pintera u režiji Atile Keresteša (27.05.).

Gledaoci će prvo osetiti pustinjsku vrućinu i duh revolucije („Paravani“), onda će prisustvovati masovnoj transformaciji običnih ljudi u nosoroge („Nosorog“), iz takve atmosfere će se preseliti na pozorišnu scenu i suočiti se sa karakterom jednog nemačkog glumca („Mefisto“), a na kraju će se pridružiti svadbenim zgodama i gorkim porodičnim nezgodama („Seljačka opera“).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.