U trendu

Stephen „The Spooky“ King priprema pozorišnu predstavu

Naslov i datum premijere još nisu poznati, ali ono što znamo je da „kralj horora“ Stephen King, i muzičar John Mellencamp, zajednički rade na mjuziklu koji govori o dvojici otuđene braće i njihovom ocu koji odlaze u porodičnu brvnaru nastanjenu duhovima predaka. Običan porodični izlet će junacima doneti mnoga iznenađenja i omogućiti im da bolje razumeju jedni druge.

Stephen King je i ranije, doduše posredno, bio prisutan u pozorištu. Adaptacija njegovog filma „Carrie“, takođe u formi mjuzikla, je na Brodveju neslavno prošla 1988. godine, ali sam pisac nije učestvovao u tom projektu. Ovaj put priča će biti njegova i specijalno pisana za pozorište, na osnovu ideje koja je Mellencamp-u „pala na pamet“. Muzičar je kontaktirao pisca, King-u se ideja svidela i zajednički rad je započeo.

Pozadina dešavanja u budućem komadu je priča o dvojici braće, čija se prevelika mržnja završila obostranim ubistvom u pomenutoj brvnari. Njihov mlađi brat dolazi sa sinovima, koji su takođe u neprijateljskim odnosima, na mesto gde se tragičan događaj desio i suočava se sa duhovima svoje starije, mrtve braće. Njihovi duhovi nisu jedini koji brvnaru nastanjuju. Natprirodna bića će, u budućem mjuziklu, govoriti, pevati i obraćati se publici.

Pošto će se u komadu pojavljivati duhovi različitog „uzrasta“, Mellencamp-ova ideja je da svaki od njih peva na svoj, poseban način. Oni mlađi će izvoditi numere u agresivnom, rok maniru, a duhovi koji imaju 70 i više godina, pevaće u brodvejskom ili stilu Frenka Sinatre. Namera kompozitora ovog mjuzikla je da budu obuhvaćeni svi muzički stilovi koje je svetu podarila Amerika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.