U trendu

Sutra predstavljanje trilera „Jedno ubistvo u PatrijarÅ¡iji“

BEOGRAD – Nenad Novak Sterfanović napisao je novi triler „Jedno ubistvo u PatrijarÅ¡iji“, koji će biti predstavljen sutra u Delfi kaféu u SKC-u.

O knjizi će, osim autora, govoriti Jasmina Radojičić, urednica u Laguni. Delove iz knjige čitaće dramski umetnici Jelena Puzić i Ivan Zablaćanski.
Nakon velikog uspeha koji je postigao trilerom „Ubistvo u Kapetan MiÅ¡inoj“, Nenad Novak Stefanović se i romanu „Jedno ubistvo u PatrijarÅ¡iji“ vraća isledniku Krsti Pavloviću, „srpskom Herkulu Poarou“, koga je autor smestio u Beograd između dva svetska rata.

Kad je telefon iznenada zazvonio, islednik Pavlović nije mogao ni da pretpostavi da će ga u pola noći probuditi zbog ubistva u Patrijaršiji.

Najdan Lukić, profesor Bogoslovskog fakulteta i čuveni biblijski arheolog i proučavalac svetosavskog mita, hladnokrvno je ubijen u staroj patrijaršijskoj pekari.

Potraga za ubicom profesora Lukića, vodiće Krstu od internata za mlade pravoslavce, Doma Svetog Save, preko skrivenih tunela kalemegdanske tvrđave, sve do manastirskih ćelija u Mileševi.

Rešavajući slučaj misterioznog ubistva, Krsta će se naći na pragu tajne, vekovima čuvane unutar Srpske pravoslavne crkve.
Nenad Novak Stefanović rođen je u Beogradu 1961. godine. Objavio je romane Darovi mrtvih (1988), Prisustvo Boga (1990), Pijemont (1992), Beograd kroz ključaonice 100 beogradskih kuća…

„Laguna“ je do sada objavila Stefanovićeve dve knjige – „Ubistvo u kapetan MiÅ¡inoj“ i „Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda“ i obe su bile u naÅ¡oj sredini bestseleri.

Bio je glavni urednik magazina Duga, Krug, Auto svet i MuÅ¡ki svet. Sada je novinar u Politici gde piÅ¡e o istoriji Beograda u rubrici „Jedna kuća jedna priča“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.