U trendu

UDUS saopštio iznos prikupljen za porodice stradalih rudara

BEOGRAD – Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) saopštilo je danas rezultate humanitarne akcije „Brod plovi za decu rudara“ za pomoć porodicama rudara koji su nedavno poginuli u nesreći u rudniku Soko.

Iz UDUS-a je saopšteno da je iz sredstava njihovog Fonda solidarnosti svakoj od osam porodica rudara poginulih u rudniku Soko uplaćena pomoć od po 30.000 dinara, odnosno ukupno 240.000 dinara.

U saopštenju se podseća da u okviru akcije inicirana organizacija humanitarnog koncerta „Brod plovi za decu rudara“ 3. juna u MTS dvorani u Beogradu, uz učešće preko 50 dramskih i muzičkih umetnika.

Ulaznice su prodavane po pojedinačnoj ceni od 2.000 dinara, a akciji su se odazvale Srpska pravoslavna crkva i Fondacija Novak Đoković tako što su duplirale iznos prikupljen prodajom karata, kaže se u saopštenju.

„Takođe, naši članovi i mnogi ljudi dobre volje van naše branše su uplaćivali donacije za pomoć deci rudara na tekući račun Udruženja“, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, od 23. maja do 4. jula ukupno je uplaćeno 8.600.000 dinara.

Udruženje je 5. jula porodicama osmorice nastradalih rudara uplatilo sredstva, tako što su dve porodice bez dece dobile po 340.000, a ostatak od 7.920.000 dinara je raspoređeno na dvanaestoro dece, odnosno po detetu 660.000 dinara.

UDUS se najsrdačnije zahvaljuje svima na plemenitosti i velikom dobročinstvu koje su iskazali učešćem u programu i donacijama.

„Uvereni smo da će sredstva prikupljena u našoj zajedničkoj akciji pomoći ovim porodicama, naročito njihovoj deci, pokazati im da nisu sama i doprineti boljim uslovima za njihovo odrastanje“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.