U trendu

Uručena priznanja Zvezde Beograda u Skupštini grada

BEOGRAD – Priznanja „Zvezde Beograda 2022“ u organizaciji Kancelarije za mlade Beograda uručena su danas 20 pojedinaca, institucija i organizacija na svečanosti u Skupštini grada.

Pozdravljajući zvanicama u Svečanoj dvorani Starog dvora, zamenica gradnonačelnika Vesna Vidović je poručila dobitnicima da su svojim kreativnim i kvalitetnim projektima doprineli razvoju Beograda.

„Beograd ima posebnu atmosferu i energiju koju daju ljudi poput vas, posvećeni poslu, koji imaju ideje i nesebično ih dele drugima. Verujem da ćete i u budućnosti biti pravi primer organizacijama i institucijama da se uključe i daju doprinos razvoju grada“, rekla je Vidović.

U svom obraćanju dobitnicima, direktorka Kancelarije za mlade Milica Papić je podsetila da sedmu godinu nagrađuju najbolje projekte koji promovišu Beograd i mlade.

„Duh Beograda je tu i biće dok postoji želja i volja da grad ućinimo što boljim mestom za život“, poručila je Papić.
Dobitnici su, na predlog Kancelarije, Savez udruženje omladinskih radnih akcija Srbije za projekat zaštiteživotne sredine „Moj Beograd“ i Omladinska organizacija Obrenovac za projekat „Uticaj prevencije nazdrav život mladih“.

„Zvezde Beograda“ su uručene i predstavnicima Centra za inovativne edukacije za projekat „Osnove digitalne pismenosti“ i Udruženja studenata sa hendikepom za projekat „Škola inkluzivnih politika u omladinskom radu“.

Nagrađeni su i Unija studenata Pravnog fakulteta u Beogradu za projekat „Umrežavanje mladih – studentska konferencija“ i Centar za inovacione projekte za projkekat „Digital marketing“.

Na predlog gradskog sekretarijata za kulturu priznanja su dobili Srpsko književno društvo za svoj književno tribinski program, preduzeće Maskom za projekat „100 godina Duška Radoviča“ i udruženje Sikalt za izložbeni projekat „Vođenje 2022“.

„Zvezde Beograda“ pripale su i SP Hendi centru Koloseum za Međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, odnosno projekat „Bosi fest 2022“, i Udruženju za razvoj pozorišta za decu i mlade AŠITEJ Srbija – FAS se piše zajedno.

Na predlog gradskog Sekretarijata za omladinu i sport nagrađen je Klaster turizma, obrazovanja, poslovanja i socijalnih programa za projekat „Zdravi stilovi života omladine“.

Sekretarijat za privredu je predložio Udruženje Kišobran za manifestaciju letnjih druženja u parkovima i muzejima „Piknik“ i Inicijativu mladih za promociju evropskih vrednosti za manifestaciju „Svetski dan turizma“ i udruženje Peroni za manifestaciju „GulašijAda“.
Priznanje je na predlog Sekretarijata za zdravstvo dobilo Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama opštine Čukarica za projekat „Psihosocijalna podrška za osobe sa invaliditetom i njihovim porodicama“.

Na predlog Sekretarijata za zaštitu životne sredine „Zvezde Beograda“ su dobili Beogradski centar za osobe sa invaliditetom za projekat „Naš ekološki znak“ i udruženje „Dete – zaštitnik planete“ za projekat „Kako da dete postane zaštitni planete“.

Dobitnici su na predlog Sekretarijata za socijalnu zaštitu Udruženje za pomoć MNRO Zvezdara za „Podršku samostalnom životu u zajednici zaosobe sa smetnjama u razvoju“ i Centar za pozitivan razvoj dece i omladine CEPORA za „Osnaživanje za samostalan život: servis podrške za mlade bez roditeljskog staranja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.