U trendu

Viminacijum fest od 24. do 30 juna

BEOGRAD – U Arheološkom parku Viminacijum od 24. do 30. juna biće održan „Viminacijum fest“ pod sloganom Stari i novi mitovi.

Fest se otvara koncertom poznatog glumca Radeta Šerbedžije koji će nastupiti sa orkestrom „Zapadni kolodvor“ u amfiteratru Viminacijuma, saopštili su organizatori.

Tokom festivala biće izvedene predstave „Bakhe“, Euripid u režiji Lenke Udovički u izvođenju Ulyšis teatra Brioni i Zagrebačkog kazališta mladih, Šekspirov „Sonet 66“ reditelja Kokana Mladenovića u izvođenju Državnog Mađarskog pozorišta iz Temišvara

Takođe, u režiji Kokana Mladenovića, Srpsko narodno pozorište izvešće predstavu „Na Drini ćuprija“ po motivima romana Ive Andrica.

Nastupiće i Slovensko narodno gledališče sa predstavom „Devojcica sa žicama“ u režiji Eugena Milera, kao i Bitef teatar sa predstavom „M.I.R.A.“ po konceptu i režiji Andraša Urbana.

Poslednjeg dana predstavu „Žene iz Troje“ izvešće Narodno pozorište iz Prištine i Pozorište „Zoran Radmilović“ iz Zaječara.

Sve predstave se održavaju u Arheološkom parku Viminacijum.
sa početkom u 21 čas.

Svake večeri, žiri publike dodeljuje nagradu za najboljeg glumca ili glumicu predstave, a završne večeri stručni žiri dodeljuje dve nagrade. To su „Zlatna fibula“ – statueta i diploma najboljem glumcu ili glumici Festivala i „Viminacijum maximus“ – nagrada za najbolju predstavu Festivala

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.