U trendu

Austrija obrukala Hrvatsku, Arnautović dao prvi gol

OSIJEK – Fudbalska reprezentacija Austrije, sa novim trenerom Ralfom Rangnikom, iznenadila je večeras u Osijeku Hrvatsku u prvoj utakmici nove sezone Lige nacija.

Austrija, koja je prvi put zaigrala u A ligi UEFA Lige nacija, pobedila je vicešampiona sveta sa neočivakno visokom razlikom – 3:0 (1:0).

Fudbaleri Austrije, kao što je najavio novi selektor Rangnik, ušli su u utakmicu veoma agresivno, što je, međutim, oslobodilo prostor za hrvatske igrače i dovelo do neiskorišćenih šansi pred golom Austrije.

Zato je Rangnik promenio formaciju tokom meča, pa je utakmica dobila potpuno drugačiji tok.

U prvih 40 minuta, Austrija svojom igrom nije nagoveštavala veliko iznenađenje, međutim, u 41.minutu, austrijski reprezentativac srpskog porekla Marko Arnautović doveo je svoj tim u vođstvo.

Inače, ovo je 33 gol Arnautovića u dresu reprezentacije, čime je samo jedan gol iza legende Hansa Krankla, ali rekord i dalje drži Toni Polster sa 44 gola.

U ponedeljak, protiv Danske, Arnautović bi mogao da odigra svoju stotu utakmicu u dresu reprezentacije Austrije, i time se „izjednači“ sa Aleksandrom Dragovićem, i približi se rekorderu Andreasu Hercogu koji je igrao za nacionalnu selekciju 103 puta.

U drugom poluvremenu, Austrija je igrala mnogo bolje nego u prvih 45. minuta, što je nagrađeno golom u 54. minutu igre, koji je postigao Mihael Gregorič.

Samo tri minuta kasnije, Marsel Sabicer povećao je vodstvo Austrije na 3:0 i postavio konačan rezultat.

Od ova tri gola hrvatska reprezentacija nije mogla da se oporavi do kraja susreta, pa je od svoje publike „nagrađena“ zvižducima.

Kao što je najavio Rangnik, Austrija je protiv Hrvatske pokazala drugačiju igru, a nakon teške faze privikavanja na početku, ispunio se cilj novog selektora.

U grupi 1 A lige, u kojoj su Austrija i Hrvatska, iznenadila je i Danska, koja je u gostima, pobedila Francusku sa 2:1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.