U trendu

Banka Postanska štedionica partner Beogradskog maratona

BEOGRAD – Predsednik Beogradskog maratona Darko Habuš i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanske štedionice Bojan Kekić potpisali su danas sporazum o saradnji kojim se pruža podrška predstojećem Beogradskom maratonu, najvećoj sportskoj manifestaciji u Srbiji.

Habuš je nakon potpisivanja sporazuma izrazio zadovoljstvo što je Banka Poštanska štedionica postala partner te manifestacije koja će se održati u nedelju, 15. maja.
„Velika podrška sa vaše strane će nam značiti u ispunjenju naših ciljeva, koji se tiču zadovoljstva naših trkača i podizanje kvaliteta Beogradskog maratona kao događaja od izuzetnog značaja za grad Beograd“, rekao je Habuš.

On je naveo da je predstojeći Beogradski maraton posvećen promociji značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, zaštiti životne sredine kao i da se manifestacijom pruža pomoć i podrška osobama sa invaliditetom.

„Ulazimo u finalne pripreme oko događaja, očekujemo izuzetno veliki broj takmičara iz Srbije, regiona i sveta koji će se ponovo oprobati na distancama od 21 i 42 kilometara u individualim trkama i u timskom i u štafetnom polumaratonu“, kazao je Habuš.

Habuš je kazao da se posle dve godine pauze zbog pandemije na ulice prestonice vraća najmasovnija „trka zadovoljstva“, a da će se ove godine po prvi put održati „elitna“ trka Etiopljana.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić iskazao je zadovoljstvo što je banka postala partner maratona i podsetio da je banka prošle godine obeležila 100 godina postojanja.

„Trčimo naš maraton, nadam se da ćemo ga trčati još brže jače i uspešnije.

Posebno nas raduje to što će kroz pet manifestacija koje su predviđen samo A ovu god da će Banka poštanske štedionice biti presravljena kao donamaha državna banka, u interesu klijenata i države“, kazao je Kekić novinarima.

Istakao je da kroz podršku takve manifestacije Banka Poštanske štedionice pokazuje snagu i širinu prema svim akterima maratona i dodao da je veoma značajno što će se održati dečija i ženska trka.

„Osnovni zadatak nam je da kao domaća državna banka što više rastemo, da stabilost države iskoristimo za razvoj banke i preduzetništva“, kazao je Kekić.

Jubilarni 35. Beogradski maraton održava se u nedelju 15. maja, na Međunarodni dan porodice pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.