U trendu

Beker nikad iskreniji: Đoković mi nije omiljeni teniser, već…

Svoj prvi Gren slem trofej Boris Beker osvojio je davne 1987. godine, i tokom karijere još pet puta je podigao trofeje gren slem turnira. Nemac je već decenijama prisutan na turu, od 2013. do 2016. bio je trener Novaka Đokovića, a danas obavlja dužnost komentatora.

Međutim, kada su ga pitali ko je po njemu najbolji iz velike trojke, Beker je iznenadio odgovorom, jer su mnogi očekivali da će upravo za Srbina, kog je trenirao, reći da je neprikosnoveni kralj teniskih terena.

– Zaista poštujem Rodžera Federera, on je već toliko dugo pravi ambasador igre. Volim Nadala i Đokovića, ali je moj omiljeni igrač Federer – priznao je 51-godišnji Nemac, koji je otkrio razloge zbog kojih je Rodžer njegov ljubimac.

– Zbog načina na koji igra, prilaska mreži, igranja slajs bekhenda kao i zbog raznovrsnosti koju pokazuje u igri, a koju bi klinci danas trebalo da oponašaju, a uz to osećam da nosi teret ambasadora zbog toga što je na najbolji način predstavljen kao najbolji igrač i zbog toga ga ja volim – iskren je Beker.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.