U trendu

Božović: Moramo da se nosimo s pritiskom ako mislimo da budemo prvi

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je njegova ekipa danas kaznila Vojvodinu za brojne promašaje i naveo da njegovi fudbaleri moraju da izdrže pritisak ako žele da budu šampioni.

„Vojvodina se znalački branila i imala izvanredne šanse. Mi smo napadali, ali nismo uspevali da probijemo i kvalitetno da završavamo. U drugom poluvremenu je Vojvodina ponovo imala dve vrlo izgledne prilike, ali nije povela. Na kraju krajeva, tako je u sportu, ako ne iskoristiš prilike, stiže kazna“, rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je pobedila Vojvodinu sa 2:0 u 33. kolu Super lige i tako se vratila na prvo mesto na tabeli sa 46 bodova, koliko i drugoplasirani Partizan.
Božovićeva ekipa je drugo kolo zaredom svoju utakmicu igrala posle Partizanove, što stvara dodatan pritisak pobede.
„Ima i Partizan taj pritisak, pa izdržava. Moramo da se nosimo s tim ako mislimo da budemo prvi“, rekao je Božović.

Crveno-beli su poveli iz penala u 82. minutu golom Gelora Kange, a Vojvodina je od 70. imala igrača manje posle isključenja Nikole Antića.
Trener Vojvodine Radoslav Batak ocenio je da je penal prestrogo dosudjen, a da je crveni karton dodeljen „iz nepoznatog razloga“.

„Mislim da je utakmica bila prava prvenstvena. Igrali smo taktički dobro i sve je bilo odlično do 68. minuta. Prvo poluvreme smo imali dve-tri zrele prilike i bilo bi drugačije da smo tu dali gol. Zvezda je imala imperativ pobede, krenula bi još agresivnije i bilo bi prostora za kontranapade. Crveni karton nije zaslužen. Antić je posle te neke lopte krenuo ka svom golu i sudija mu je iz nepoznatog razloga dao crveni karton“, rekao je Batak.

On je upitan da li je imao nameru da povuče ekipu sa terena pošto je arbitar Srdjan Obradović dosudio penal za Zvezdu, na šta je odrično odgovorio.
„Naprotiv, vraćao sam igrače na teren. Nikad nisam napuštao bojno polje, niti ću. Mislim da je penal prestrogo dosudjen. Verovatno su igrači bili nezadovoljni, oni su bili na terenu i videli šta se dešavalo. Ja sam iskoristio taj momenat da dam instrukcije svojim igračima“, kazao je Batak.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Voždovcu, dok će Vojvodina dočekati Mladost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar