U trendu

Čeka se repriza epskog finala iz 2012: Evo šta Đoković priželjkuje

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da je do finala Australijan opena i duela sa Rafaelom Nadalom došao jednom od najboljih partija u karijeri i poručio da priželjkuje isti ishod kao 2012. godine.

Svetski broj jedan ubedljivo je savladao Francuza Luku Puja 6:0, 6:2, 6:2 i zakazao reprizu finala Melburna pre sedam godina kada je rezultatom 3:2 preko Nadala došao do tada treće titule na tom gren slemu.

„Biće drugačije nego 2012, sada su nova pravila za pet set. Igrali smo skoro šest sati i to je bilo jedno od najvećih iskustava za mene. Nadam se da će biti isti ishod“, rekao je Đoković posle meča protiv Puja i poručio da bi na mestu navijača definitivno kupio kartu za spektakl sa Nadalom.

Đoković ima priliku da pobedom nad velikim rivalom postavi rekord od sedam titula na Australijan openu i nadmaši Roja Emersona i Rodžera Federera.

„Protiv Puja sam odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. Sve je funkcionisalo kako sam želeo“, dodao je Novak, podsetivši da je Puj prvi put u karijeri igrao polufinale i da mu je potrebno još iskustva.

Govoreći o povredi lakta i dugoj pauzi, srpski as je poručio da je oduveo verovao u veliki povratak.

„Uvek sam verovao u sebe, to je najvažnije. Morate da verujete u sebe i proces koji ste zamislili“, zaključio je on.

Finale Đoković – Nadal na programu je u nedelju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.