najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Đorđević grmi na igrače

Posle izgubljene utakmice protiv Francuske, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Saša Đorđević bio je izuzetno ljut na svoje igrače, prenose sportski mediji.

“Žao mi je kako smo počeli utakmicu, jer je to neprihvatljivo. Bio sam kritičan i hoću da budem kritičan. Koncentracija je jedna stvar koja polazi individualno. Individualna odgovornost nam je jako potrebna. Završili smo sa putovanjem, sa slikanjem i ostalo. Došlo je vreme da se uključi svaki mogući čip u glavi i da se bude spreman za svaki minut proveden na terenu”, rekao je Đorđević novinarima u Riju.

Srbija je sinoć izgubila 76:75 košem 30 sekundi pre kraja.

“Ljut sam na neke mlade igrače, zato što nije prvi put da gube koncentraciju, a to je apsolutno neprihvatljivo na ovom nivou. Prvo, ovo su Olimpijske igre. Drugo, nema vremena za slobodan hod, da dva-tri minuta da pravimo grešku za greškom…To su neke stvari koje dolaze od individualne pripreme. Zadadci su bili postavljeni, dobili ste ih, niste uradili. To su stvari koje moraju pod hitno da izbacuju iz svojih priprema za utakmicu. Bitno je 40 minuta, ma svaki sekund je bitan”, istakao je Đorđević.

Takođe je istakao da ne brine da će kritike loše uticati na igrače.

“Izdržaće oni, znaju oni da ja verujem u njih, da volim naše igrače. Mislim da oni sami treba da stave prst na čelo i da shvate na koje su takmičenje došli. Ovo su najbolje ekipe na svetu, ali u četiri godine. Sva ova takmičenja koja smo prethodno radili, Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, tu uvek nema nekih najboljih, a sada su svi najbolji koji nisu povredjeni u svojim ekipama”, na kraju je rekao Đorđević.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike