U trendu

Đorđević skratio spisak: Bez Jokica, Bjelice, Milutinova

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak košarkaša za Evropsko prvenstvo na kojem iz raznih razloga nema Nikole Jokić, Nemanje Bjelice, Nikole Milutinova i Nemanje Dangubića.

Jokić je otkazao jer planira da se fokusira na individualni rad pre početka sezone u NBA ligi, Bjelica je povređen, Milutinov i Dangubić igraće Letnju ligu sa San Antoniom (po dogovoru sa selektorom), dok su otpali mladići Nemanja Jaramaz, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac.

Na spisku je 17 igrača: Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović (svi Crvena zvezda), Stefan Birčević (Partizan), Miloš Teodosić (CSKA), Vladimir Lučić (Bajern), Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić (Fenerbahče), Vladimir Štimac (Bešiktaš), Miroslav Raduljica (bez kluba), Milan Mačvan (Armani), Dragan Milosavljević (Alba), Nemanja Nedović (Unikaha), Vasilije Micić (Žalgiris) i Boban Marjanović (Detroit).

Pripreme za EP počinju 20. jula okupljanjem u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ od 11.30 sati, a tri dana kasnije putuje se na Kopaonik.

Tokom priprema predviđeno je učešće na turnirima „Trofej Beograda“ (sa Grčkom i Crnom Gorom), „Super kupa“ u Hamburgu (Nemačka, Poljska, Rusija) i atinskom „Akropolisa“ (Grčka, Italija i Gruzija).

Evropsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 17. septembra, a Srbije će igrati u D grupi u Istanbulu sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.