U trendu

Fudbaleri Partizana će imati poseban tretman u Albaniji: Crno-bele motre i snajperi

Meč previsokog rizika odigraće u četvrtak uveče na „Elbasan areni“ Skenderbeg i Partizan. Šampion Srbije ide u goste neugodnom rivalu, a utakmica će se praktično igrati na neutralnom terenu, jer je Skenderbeg iz grada Korče na granici sa Grčkom.

Cela organizacija puta, sletanje na aerodrom, smeštaj crno-belih u Tirani i put od 40 kilometara autobusom do Elbasana biće pod posebnim prismotrom albanske policije i njene specijalne jedinice RENEA. Pošto se meč igra u specifičnom okruženju, jer su oko stadiona tri solitera, organizator utakmice je sa ljudima iz UEFA odlučio da se na krovovima zgrada razmeste i snajperisti.

Zapravo, crno-bele čeka isti „protokol“ kao kada je pre dve godine reprezentacija Srbije gostovala u Albaniji. „Orlovi“ koje je tada vodio Radovan Ćurčić su takođe bili smešteni u Tirani, putovali su autobusom u Elbasan, a tokom kratkog puta ih je iz vazduha pratio vojni helikopter. Za razliku od Partizana, naša selekcija tada nije trenirala u Albaniji.

Zanimljivo je da će crno-beli odsesti u najboljem hotelu u centru Tirane, ali su odlučili da u ekspediciji budu šef kuhinje i glavni kuvar iz sportskog centra „Teleoptik“ u Zemunu. Naravno, ekipu će pratiti i klupski komesar za bezbednost, ali i četvorica ljudi iz obezbeđenja koji rade u Partizanu.

– U kontaktu smo sa ambasadom Srbije u Tirani i verujemo da će ceo naš boravak u Albaniji proteći bez problema. Isto tako želimo da organizujemo i revanš sa Skenderbegom u Beogradu – kaže generalni direktor crno-belih Miloš Vazura.

Inače, čelnici Skenderbega planiraju sutra veče u Tirani da ugoste rukovodstvo Partizana na zajedničkoj večeri gde bi atmosfera trebalo da se dodatno relaksira pred duel 3. kola Lige Evrope u Elbasanu.

Fudbaleri Partizana će sutra uveče u Tirani imati trening, noć pred meč sa Skenderbegom. Iako se utakmica igra u Elbasanu, crno-beli će održati trening na stadionu FK Tirana koji se nalazi nepunih 300 metara od hotela u kojem su smešteni, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.