U trendu

Godišnjica osvajanja Rolan Garosa: Biće veliki izazov pobediti Nadala

Pre godinu dana Novak Đoković ušao je u istoriju kao prvi teniser od 1969. koji je osvojio sva četiri Gren slem turnira u nizu.

Od tog trenutka i svoje prve titule na Rolan Garosu Đoković više nije ličio na sebe, delovao je kao da je izgubio motivaciju da više igra, pa su usledile serije poraza i pad na drugo mesto na ATP listi.

Godinu dana kasnije, Đokoviće se vraća u Pariz gde će pokušati da stavi tačku na taj turobni krug koji je prošao u međuvremenu.

„Sećam se kako je bilo teško stići do toga (osvojiti RG 2016). Sati, posevećenost, treninzi. Nekoliko godina nisam mogao da napravim poslednji korak, a onda sam konačno uspeo i podelio to sa najbližim ljudima. To je bio nezaboravan momenat“, rekao je Đoković na početku intervjua za CNN.

„Koliko je bilo teško doći do tog momenta. Prethodnih godina nisam uspevao da napravim poslednji korak, a onda sam konačno uspeo i bilo je nezaboravno. Sat i i sati treninga i posvećenosti su se isplatili“, kazao je Nole.

Od prošlog juna ne beleži rezultate kakvi se od njega očekuju, ali zna da mu forma polako ponovo kreće ka uzlaznoj putanji.

„Mnogo se bolje osećam nego pre. Radujem se što sam se vratio u Pariz. Kao da je bilo juče kada sam osvojio titulu, a prošla je godina. Titula mi je donela mnogo radosti, ali kada sam sve ostvario osetio sam se prazno“, rekao je Đoković, a prenose sportski mediji u Srbiji i inostranstvu.

Glavni favorit za osvajanje pehara na drugom grend slemu biće Rafael Nadal koji je već devet puta osvajao ovaj turnir.

„Prosto neverovatno deluje da juri desetu titulu ovde. On ovde igra savršeno i biće veliki izazov pobediti ga.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.