U trendu

Jelena Janković: Nisam još za penziju ali…

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković rekla je da već neko vreme ne pronalazi motiv za bavljenje tenisom. Jankovićeva je u ponedeljak izgubila na startu Rolan Garosa od Ričel Hogenkamp iz Holandije, što je bio treći uzastopni put da takmičenje u Parizu završava u prvom kolu.

„Nisam baš sigurna da crpim više inspiraciju. Pokušavam da nađem motiv, ali ne dugo već ne uspevam. Prazna sam, a da bih igrala i pobeđivala, potrebno je da imam žar koji nedostaje. To me je ranije krasilo. Nekada sam igrala i duplo lošije, ali sam pobeđivala jer sam se borila i pronalazila ključ za trijumf. A sada, ako krenu kola nizbrdo, izgubim volju i to je to“, rekla je Jankovićeva.

Jelena nije najavila povlačenje, ali prema načinu govora, ona ne deluje tako daleko.

„Videćemo… Ne najavljujem još, ali ćemo videti – ne razmišljam još o tome. Ne volim da gubim i teško mi je da gubim od igračica koje su me gledale na televiziji i koje sam lagano dobijala“.

Potom je objasnila zašto tako misli.

„Malo sam prazna, posle toliko godina igranja… Naše sezone su toliko dugačke, traju 11 meseci, a ja već igram 17 godina. Jedini odmor mi je kada se povredim, ali tada idem na rehabilitacije koje me dodatno psihički izmore“.

Ona se osvrnula na sam meč protiv Holanđanke kojoj je, kako kaže, prepustila inicijativu.

„U poslednjih nekoliko godina sam fizički nespremna, a to je na šljaci veoma bitno jer moram da igram duge poene. Imala sam toliko povreda, prošle godine sam bila potpuno nespremna, a sada polovično jer me bole leđa. I danas sam bila svoja senka, to nisam bila ja na terenu. Dopustila sam svojoj protivnici svoju igru“, zaključila je Jankovićeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)