Karadžić: FSS za Infantina na izborima za predsednika FIFA

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da će nacionalni savez na izborima za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) podržati Italijana sa švajcarskim državljanstvom Đanija Infantina.

“FSS je jedan od pet evropskih nacionalnih saveza koji je pokrenuo inicijativu da Infantino bude predložen za funkciju predsednika FIFA. Duboko verujem da ta činjenica adekvatno svedoči o našim planovima, kao i značaju kojeg zauzimamo u pokrenutoj misiji da dosadašnji generalni sekretar UEFA bude izabran na mesto prvog čoveka svetskog fudbala”, izjavio je Karadžić za sajt FSS.

On je dodao da se Infantino profesionalnim, stručnim i dugogodišnjim radom istakao kao moderan i kvalitetan fudbalski radnik, u potpunosti spreman da zauzme najviše mesto u najpopularnijem svetskom sportu.

“Zbog svega navedenog, FSS snažno stoji na uverenju da je Infantino najbolji kandidat za izbor na mesto predsednika FIFA”, zaključuje Karadžić.

Uz Infantina, kandidati za naslednika Sepa Blatera na čelu FIFA su jordanski princ Ali Bin el Husein, šeik Salman bin Ibrahima ek Kalifa iz Bahreina, Francuz Žerom Šampanj i Južnoafrikanac Toki Seksvejl.

Izbori za novog predsednika FIFA održaće se 26. februara u Cirihu.

(Tanjug)

Ostavite komentar