najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Konte: Sudjenje oko nameštanja utakmica ostaviće trajan ožiljak

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je danas da će sudjenje o njegovom učešću u nameštanju utakmica ostaviti trajan ožiljak u njegovom životu.

Budući trener Čelsija u ponedeljak je oslobodjen optužbi da 2011. godine nije prijavio pokušaj nameštanja utakmice Sijene, koju je tada predvodio. Utakmica pod istragom bila je iz maja 2011. godine kada je Sijena pobedila Albinolefe sa 1:0, dok je obustavljena istraga vezana za meč Sijene i Novare, 2:2, koja je takodje igrana u maju.

Konte je u sezoni 2012-2013, dok je predvodio Juventus, bio suspendovan na četiri meseca jer nije prijavio nameštanje utakmica u Sijeni.

„Oslobadjajuća presuda neće izbrisati iz mog sećanja ono što se dogadjalo u protekle četiri godine. Moju kuću su pretresali u pet sati ujutro, novinari i televizijske ekipe su bile pred kućom već u šest sati, pisali su se veliki naslovi u novinama, svi su žurili da mi presude“, rekao je Konte na otvaranju trening kampa reprezentacije Italije u Firenci.

Tužilac Roberto Di Martino tražio je uslovnu šestomesečnu zatvorsku kaznu i novčanu od 8.000 evra za Kontea, ali je sudija Pjerpaolo Beluči rekao da nema dokaza da je Konte, koji je stalno negirao umešanost, znao za nelegalne aktivnosti.

„Bilo je mnogo situacija koje su povredile mene i moju porodicu i to ne mogu da zaboravim. Te stvari su ostavile trajan ožiljak u mom životu“, rekao je Konte.

On je tražio ubrzano sudjenje kako bi odluka bila doneta pre početka Evropskog prvenstva, koje će se održati u Francuskoj od 10. juna do 10. jula.

Posle tog takmičenja Konte će preuzeti Čelsi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike