U trendu

Kuljača i Lazarević: Da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto

BEOGRAD – Bivši vaterpolista i kapiten Partizana Nikola Kuljača ističe da mu je izbor na mesto novog direktora kluba najveća čast koju je doživeo u životu.

„Idemo napred, šta je bilo, bilo je. To nije pitanje za nas. Direktor VK Partizan se bavi sportom i sportskim pitanjima. Hoćemo da deca ponovo dođu na Banjicu da treniraju. Kao neko ko je radio na Banjici, kada sam bio 2009. godine imali smo 500-600 dece. Iskreno se nadam da ćemo vrlo brzo imati isto toliko dece. Zato pozivam roditelje da upišu decu, upis kreće. Voleo bih i da od javnosti dobijemo podršku, da se vratimo na Banjicu“, rekao je Kuljača novinarima.

Novi direktor upitan je da li očekuje da će biti problema kada budu došli u prostorije kluba, pošto je smenjena direktora Tatjana Rakas prethodno današnju sednicu nazvala lažnom.

„Gledano striktno pravno, upis u APR je taj koji daje mogućnost nekome da uđe u prostoriju. Videli ste i sami da je skupština meni dala mandat. To je potpuno isto kao u bilo kom drugom privrednom ili sportskom udruženju. Ono što ćemo sigurno da uradimo jeste da normalno, civilizovano i kako dolikuje, završiti predaju. Tako je Partizan radi“. rekao je Kuljača.

On je podsetio na veličinu i značaj VK Patizan.

„Svima nam je bilo teško da gledamo prepucavanja. Skupili smo se, odradili legalno ono što je trebalo da se odradi, aspolutnom većinom. Moramo da se vratimo na ono što jesmo i što treba da budemo, a to jedan od vodećih klubova u državi“, zaključio je Kuljača.

Novi predsednik Upravnog odbora VK Partizan Jovan Lazarević kaže da su finansijska i pravna revizija nešto što mora prvo da se uradi.

„U Partizanu je trenutno sve pod brojem jedan. I da se prvi tim vrati na Banjicu, i da se mlađe selekcije vrate i da se nastavi sa školom vaterpola… Biće timski rad. Ja mogu da pomognem sa jedne strane, ali ću sa druge strane očekivati od nadzornog odbora da učestvuje maksimalno. To je jedino rešenje“, rekao je Lazarević.

Kao čovek koji se bavio vaterpolom, Lazarević je istakao da bi voleo da se Partizan vrati tamo gde je bio.

„To zahteva ne samo igrački kadar, to zahteva i sve finansije. Ako mogu da budem pokretač toga, da se krene u tom pravcu , ja ću biti zadovoljan“, zaključio je Lazarević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.