U trendu

Luđe od Pajtonovaca: Maratonac autsajder pobedio jer su SVI favoriti pogrešno skrenuli na ulici! (video)

Ko je voleo da gleda „Leteći cirkus Montija Pajtona“ nema šanse da mu je promakao skeč sa trkom na 100 metara u kojoj svi atletičari trče u različitim pravcima.

Nešto slično dogodilo se, ni manje ni više, nego na Vecenijanskom maratonu u kojem je na kraju slavio Ejob Fanijel, potpuni autsajder pre početka trke.

Naime, svi najveći favoriti vodili su duž staze kada je jedan od motociklista, zadužen da ih usmerava krenuo pogrešnim putem.

Venice marathon front-runners take wrong turn

Things didn't go to plan for the frontrunners in the Venice Marathon when they took a wrong turn – leaving a local runner to cross the line first.More: http://bit.ly/2yBihgx

Gepostet von ITV News am Montag, 23. Oktober 2017

Za njim su išli vodeći u koloni, dok su ostali, sa oko 2-3 minuta zaostatka pratili drugog motociklistu koji je znao šta radi.

Tek nakon par stotina metara Abdulal Davud, Žilbert Čumba, Kipkemei Mutai i ostali favoriti trke shvatili su da ih je motociklista navodio na pogrešan put i vratili su se natrag, ali prekasno.

https://www.youtube.com/watch?v=bYvbaqfq9mI

Italijan Fanijel je to iskoristio, zaposeo je čelo trke i do kraja sačuvao neočekivanu prednost došavši do istorijske pobede.

A kako su trčali Pajtonovci, imate u snimku ispod.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.