U trendu

Maljković: Todorov moj prijatelj, nisam se čuo sa Divcem

Novoizabrani predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je da prvobitno nije hteo da se kandiduje za tu funkciju i da je ta „ideja rođena“ nakon što su dva velika Saveza – fudbalski i košarkaški, zatražili promenu Statuta OKS.

„Ja sam kao čovek sa velikim iskustvom, koji je radio u sedam država, izašao u prvi plan. Želim da kažem da je prvobitni kandidat Ivan Todorov moj veliki prijatelj, zajedno smo radili u Zvezdi i oin ima veliki kapacitet. Mnogi su hteli da nas posvađaju, da mute vodu između nas, ali nisu uspeli. Žao mi je što danas nije bio tu jer je na putu u Kini. Što se tiče Divca (dosadašnjeg predsednika, prim. aut.), nismo se čuli“, rekao je Maljković u prvom obraćanju novinarima nakon izbora.

Kako je naveo već ima plan rada, prvo će da obilazi Srbiju, a ima i zakazan sastanak u Skoplju.

„Moramo da sednemo, moramo da radimo. Ja imam veliku energiju, oni koji me prate – biće im dobro, a oni drugi – izaći će iz organizacije. Pravila koja sam izneo na Skupštini jesu metaforički prisutna, ali primenićemo ih 100 odsto. Ne mogu sve da iznosim u javnost, jer bi to bilo opasno. Ono što je važno je da uvek može bolje, ne poznajem one koji rade perfektno. Zato i mislim, ponašajte se kao i do sada, da upoznam ljude, pa ćemo onda da menjamo“, rekao je Maljković i otkrio das je jedna od ideja da se napravi pul „“Olimpijsko srce“ koji će pomagati, pre svega starijim olimpijcima koji teško žive.

Prema njegovim rečima, Milica Mandić, Bogdan Obradović i Žarko Zečević koje je kooptirao u Izvršni odbor i koji će, izvesno, da budu novi potpredsednici, sada svu energiju treba da primene za opšte dobro.

„Imaću u timu i čoveka kopji će se baviti finansijama, Možda i imam predlog, ali u ovom trenutku ne mogu da vam kažem ko je u pitanju. Nama treba novac, jer iako sam za finansije polu-laik, vidim da je OKS dobijao po 300 miliona dinara, a sada 165. Biće borba. Mada, meni i jeste glavni izazov kada se malo uplašim. Lako je kad te zove Barselona, Real ili Panatinaikos, ideš tamo zbog veličine kluba, ali kada te zove manji klub, kao Unikaha ili Jugoplastika gde su sve klinci, onda je to izazov. Bojim se pred svaku utakmicu i to mi daje snagu da pobedim“, porucio je Maljković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.