U trendu

Matić na korak od prelaska u Junajted

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić na korak je od prelaska u Mančester junajted, preneo je danas Skaj.

Kako se navodi, Junajted će u toku naredne nedelje završiti pregovore sa Čelsijem o transferu 28-godišnjeg srpskog reprezentativca na Old Traford. Matić je prošle sezone odigrao 40 utakmica za „plavce“.

Skaj je naveo da je postignut dogovor o transferu vrednom 40 miliona funti.

Skaj Italija preneo je da je Juventus odustao od dovodjenja Matića i da će pokušati da dovede Bleza Matuidija iz Prari Sen Žermena, kao i Stivena N’Zonzija iz Sevilje.

Britanski mediji spekulišu da Matić neće potpisati ugovor sve dok ne bude postignut dogovor koliki će bonus Junajted platiti Čelsiju, u zavisnosti od rezultata i broja utakmica srpskog fudbalera.

Trener Mančester junajteda Žoze Morinjo želi da dovede Matića, sa kojim je saradjivao u Čelsiju. Uprava Čelsija je želela da proda Matića Juventusu, pre nego nekom rivalu u Premijer ligi, ali je srpski fudbaler rekao da želi da igra na Old Trafordu.

Skaj je preneo da je uprava Čelsija pristala da proda Matića Junajtedu, kao gest dobre volje, zbog njegovog doprinosa uspesima kluba. On je sa Čelsijem osvojio dve šampiosnke titule, FA kup i Liga kup.

Matić nije otišao sa londonskim timom na pripremni turnir u Aziju, a za to vreme trenirao je u klupskom trening centru zajedno sa povredjenim saigračima Edenom Azarom i Pedrom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.