U trendu

Najskuplji fudbaler planete tek napunio 22 godine

Reprezentativac Francuske Kilijan Mbape je najskuplji fudbaler na planeti, a tek mu je 22 godine. To barem tvrdi specijalizovani sajt „Transfermarkt“, koji navodi da Mbape vredi 180 miliona evra.

Krilni napadač Pari Sen Žermena je 20. decembra 2020. godine napunio tek 22 godine, što znači da će mu cena tek rasti.

Mbape je u PSŽ došao 2017. godine iz Monaka u vidu pozajmice, pa je godinu dana kasnije zvanično postao igrač ekipe sa Parka prinčeva.

Tada je plaćen 145 miliona evra, ali ga to ne čini najskuplje plaćenim igračem svih vremena. Tu čast ima njegov saigrač Nejmar, za kojeg je Barselona dobila 222 miliona evra.

Kilijan veoma lako može da obori rekord Brazilca, pošto se spekuliše da bi uskoro mogao da napusti Pariz i preseli se u redove nekog drugog evropskog giganta.

Za njegove usluge neko će morati da izdvoji ogromnnu svotu novca, a kako i ne bi…

Za samo nekoliko godina profesionalne karijere, Mbape je uspeo da postigne 146 golova i uz to upiše 89 asistencija.

Što se tiče liste najskupljih fudbalera na planeti, prema „Transfermarktu“, iza Mbapea je pomenuti Nejmar (128 miliona evra), a slede Sadio Mane iz Liverpula (120), Mohamed Salah iz Liverpula (120), Hari Kejn iz Totenhema (120), Kevin De Brujne iz Mančester sitija (120)…

Mbape je daleko ispred svih i kada se gledaju samo igrači koji imaju najviše 22 godine.

Tu mu je prvi pratilac Liverpulov bek Trent Aleksander-Arnold sa 110 miliona, a prate ga Erling Haland i Džejdon Sančo iz Dortmunda, odnosno Žoao Feliks iz Atletiko Madrida, sa po 100 miliona tržištne vrednosti.

Ako cene igrača nastave rapidno da rastu u budućnosti, ne bi smelo da začudi ako bi neko za Mbapea platio i oko 300 miliona evra.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar