U trendu

Napred „orlovi“: U Beč po vizu za Mundijal, Muslin ima samo jednu dilemu

Da bi ostvarili cilj i plasirali se na Mundijal u Rusiji 2018. našim fudbalerima je u predstojeća dva susreta, sa Austrijom i Gruzijom, potrebna bar jedna pobeda.

Spremajući se za put u Beč, selektor Slavoljub Muslin je nakon saznanja da su dolazak zbog povreda i kartona morala da otkažu čak trojica defanzivaca (Uroš Spajić, Nikola Maksimović i Jagoš Vuković), bio prinuđen na značajne promene u zadnjoj liniji.

Dobro je što se posle kazne na gol vraća Vladimir Stojković, mada je i Predrag Rajković odlično branio protiv Moldavije. Ako se ima u vidu činjenica da su u zadnjoj liniji sigurni Rukavina, kapiten Ivanović, Nastasić i Kolarov, s pravom se postavlja pitanje: ko će zauzeti upražnjeno mesto na štoperskoj poziciji?

Glavni kandidati su Duško Tošić član turskog Bešiktaša, mada se velike šanse daju i Nemanji Milunoviću, defanivcu beloruskog prvaka BATE-a.

Za golmana Stojkovića utakmica sa Austrijom je najvažnija za Srbiju, jer pobeda u tom meču nam otvara vrata ka Svetskom prvenstvu. Ipak, jedna od najvažnijih vesti iz našeg tabora, jeste da je Vladimir Stojković potpuno spreman za nova iskušenja.

– Na odličnom smo putu, iz dana u dan raste sampouzdanje. Ova reprezentacija Srbije je spremnija nego ikada do sada da već u prvoj utakmici, bez obzira što imamo dve meč lopte u nogama, reši svaku dilemu. Rešeni smo da posao završimo već u Beču, iako neće biti lako, ističe golman Partizana.

Početak treninga reprezentacije Srbije na stadionu Ernest Hapl #AUTSRB #orlovi #fssrbije 🔥💪🏻🙌🏻👏🏻🇷🇸🦅

Gepostet von Fudbalski savez Srbije am Donnerstag, 5. Oktober 2017

Slavoljub Muslin je neko ko odlično poznaje fudbalski mentalitet igrača. Spremniji je nego ikada, da predstojeća dva velika ispita, od kojih umnogome zavisi i dalja sudbina našeg nacionalnog tima, zajedno sa svojim izabranicima odradi kao i najveći deo ovih kvalifikacija. A to znači, mudro i iskustveno, bez nekih pompeznih izjava, koje bi mogle da poremete skladan mir koji već dobrih petnaest meseci vlada među fudbalerima.

Trening u Staroj Pazovi bio je daleko jači od prethodnog. Usledilo je uigravanje tima, podela zadataka, pa zatim trening u Beču, gde će se sigurno kriti osnovno opredelenje, može samo da bude zanimljiv za fotoreportere. Za napadača Aleksandra Mitrovića duel sa Austrijom je najvažiji u novijoj fudbalskoj istoriji.

– Čvrsto smo na zemlji. Nema euforije, odlučni smo da posao završimo u Beču i da onda u ponedeljak protiv Gruzije uživamo u fudbalskom ambijentu. Radujem se što ćemo u Austriji imati veliku podršku sa tribina, što je dolazak na stadion „Ernst Hapel” najavio veliki broj naših sugrađana. Jednostavno, svi živimo za taj meč, priznao je napadač Njukasla.

Svi se slažu u oceni da je Mijat Gaćinović odlično odigrao protiv Irske, da je trener Muslin stvorio takvu atmosferu gde praktično ni jednom igraču nije zagarantovano mesto u timu.

– Poznajem dosta igrača iz selekcije Austrije koji igraju u Nemačkoj. Uporni su kao i Nemci, veoma disciplinovani. Nikada se ne predaju, iako objektivno ova utakmica za njih i nema neki veliki značaj, smatra fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta.

Selektor Austrije Marsel Koler neće moći da računa na nekoliko standardnih igrača, pre svih na Davida Alabu, Martina Harnika, Marsela Zabicera, Sebastijana Predla i Alesanra Šefa. Ali, to je već njihov problem…

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.