U trendu

Neviđeni skandal u tenisu: Sudija teniserki ukrao gem (video)

Na VTA turniru u Bogoti dogodilo se nešto što tenis ne pamti. Sudija je doslovno ukrao gem australijskoj teniserki Astri Šarmi.

Sve se izdešavalo pri rezultatu 1:1 u trećem setu, kada je 134. igračica planete vodila 0:30 na servis Italijanke Đulije Gato-Montikone koja je na kraju slavila sa 4:6, 7:5, 6:1.

Sudija u stolici Luis David Armenta Kastro, u trećem poenu gema sišao je da proveri da li je lopta Italijanke završila u autu.

Potvrdio je odluku, a onda napravio veliku grešku. Umesto da kaže 0:40, on je saopštio da je rezultat 30:15 za Gato-Montikone.

Šarma je nakon toga izgubila jedan poen, dobila sledeći i mislila da je osvojila gem, ali… Sudija se ponovo oglasio i uzviknuo 40:30.

– Ne, to nije u redu. To uopšte nije u redu. Mislim da su se i igračice zbunile. Ovo je baš neobično – rekao je komentator u TV prenosu.

Australijanka se uzalud raspravljala sa sudijom koji je ostao pri svojoj odluci. Preispitivala se i da ona nije pogrešila.

Na kraju 25-godišnjakinja nije mogla da se oporavi od čitave situacije pa je izgubila i naredna četiri gema, a samim tim i meč.

– To je bilo sramno. Rečeno mi je da on nije siguran u rezultat, ali pošto nisam mogla da mu kažem kako sam osvojila te poene, nisam mogla da odlažem meč svađajući se sa njime – napisala je Šarma na Tviter nalogu.

Zanimljiva je bila i reakcija supervizora turnira koji se održava u Kolumbiji i to je posebno iznervirao Astru.

– VTA supervizor rekao mi je da bi trebalo da naučim lekciju i da se u budućnosti koncentrišem više na rezultat umesto na tenis – zaključila je Šarma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.