U trendu

Nikad nije bilo pred Rolan Garos: Broj jedan, a autsajder

Koliko je Britanac prošle sezone prijatno iznenadio gotovo perfektnom sezonom na šljaci, toliko je sada doživeo neprijatnost gde god se pojavio, prenose Večernje novosti.

Boris Beker je skoro rekao da dugo nije gledao goreg „broja jedan“ od Endija Mareja. Đoković je u krizi, ali Britanac je u kanalu iz koga se ne vidi izlaz. Tetura se po Turu sa balastom „najbolji teniser sveta“, ispada u uvodnim rundama turnira, osvojio je tek jednu titulu iz serije 500 i igrao jedno finale na 250 u 2017. Teniski vladar više ne postavlja sebi pitanje kako da ostane na tronu, nego otkud on i dalje na njemu…

Novak je imao šok-terapiju otpuštanjem kompletnog stručnog štaba, a Endi je prošao kroz druge vrste terapija. Od početka sezone se muči sa zdravstvenim problemima, a i pred Rolan Garos je na antibioticima zbog virusa. Svetskom broju jedan nije samo pao ugled, već i imunitet, a teže se oporavljao od povrede lakta nego srpski teniser (obojica propustili Majami zbog istog problema).

Ove sezone ukupno ima skor 16-7, što je najgori start jednog „broja jedan“ još od brojnih kikseva Pita Samprasa 1999.

– I dalje sam prvi na svetu, bio sam i u gorim situacijama nego u ovoj. Prvih nekoliko meseci su bili teški, ali oduvek sam želeo da najbolji tenis igram na grend slemovima – veruje Škot da može da se vrati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar