U trendu

Ništa od podviga u Istanbulu, Zvezda eliminisana u Evroligi!

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da načine još jedno evroligaško čudo – oni su u meču poslednjeg kola prvog dela takmičenja poraženi u Istanbulu od direktnog rivala za TOP 8, ekipe Darušafake rezultatom 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13).

Crvena zvezda je Evroligu završila sa skorom 16-14, isti kao Darušafaka, ali je završila učešće zbog lošijeg međusobnog skora i dva poraza od tima Dejvida Blata.

Izabranici Dejana Radonjića nisu uspeli da naprave iznenađenje u Istanbulu protiv skupocenog tima, veliki deo meča jurili su dvocifrenu prednost, koja je najviše iznosila 16 poena, prišli su na minus tri, ali nisu imali snage za veliki preokret.

Crveno-belima ostaje žal što zbog odličnih igara i čak 16 pobeda, među kojima su nad Realom, CSKA i Fenerbahčeom, nisu valorizovane kroz plasman među osam najboljih u Evropi, gde su proveli veći deo sezone.

Centar Zvezde Ognjen Kuzmić na večerašnjem meču postigao je 14 poena, Čarls Dženkins 12, a Marko Simonović 10, dok je kod Darušafake Bred Vonamejker ubacio 22.

Košarkašima Crvene zvezde preostaje da se okrenu ABA ligi i Superligi Srbije, gde brane trofeje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.