U trendu

Novak: Dve godine izvrću informacije, očekivanja su dugačija, plamen još gori

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je danas da je spustio očekivanja i da mu je samopouzdanje na nižem nivou od onog na koji je navikao, ali i dalje veruje u sebe da može da se vrati u vrh.

– Treniram i dalje, trudim se da budem što bolji. Očekivanja su drugačija u odnosu na prethodne godine, verovatno zato što sam postizao izvanredne rezultate i niz godina pravio uspehe, ali u poslednju godinu oscilirao i imao problem sa laktom. Deluje da sam rešio taj problem i to mi je najlepša vest u ovom trenutku – rekao je Đoković novinarima posle treninga u TC Novak.

On je potvrdio da je dogovorio povratak trenera Marijana Vajde i Gebharda Fila Griča najmanje do kraja sezone na šljaci.

– Sve je u dizanju forme, vratili su se Vajda i Grič. Nadam se da će brzo sve doći na svoje. Nakon Rolan Garosa sešćeno i analizirati urađeno za nove planove. Nadamo se najboljem – rekao je Đoković.

Prema njegovim rečima, i dalje je jako motivisan da se vrati u staru formu, uprkos nizu neočivanih poraza u poslednje vreme.

– Verujem u sebe, uvek sam i verovao, zato sam i ostvario sve teniske snove. To je suština svega, ne samo sportista. Plamen strasti nije utihnuo u meni, vera postoji, a samopouzdanje se stiče vremenom i rezultatima. Nivo samopouzdanja je niži u odnosu na onaj na koji sam navikao, ali brzo može da se vrati. Potrebno je nekoliko dobrih mečeva i jedan turnir – istakao je Đoković.

Nedavno je jedan nutricionista iz Švajcarske napisao da Đoković boluje od ortoreksije, bolesti zavisnosti od zdrave hrane.

– Nemam ništa da kažem. Ne bih želeo da diskutujem. Ljudi, nažalost, vrlo lako izvrnu informaciju. To su radili dve godine. Ne pratim vesti nekoliko godina – rekao je na kraju Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.