Otvorena kružna auto trka Ušće 2018

BEOGRAD – Svečanim otvaranjem u 12 časova, danas je na Ušću u Beogradu počela kružna auto trka Nagrada Beograda – Ušće 2018, u kojoj na stazi dugoj 2.325 metara nastupa preko 100 vozača.

Oni su, nakon treninga u subotu, danas otpočeli borbu za pehare.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je podsetio da grad ima veliku tradiciju auto trka, te poručio da se nada da će ona uspešno biti nastavljena, a da je upravo današnja manifestacija dokaz da taj sport ima budućnost u našoj zemlji.

„Drago mi je što ima puno mladih ljudi koji se interesuju za ovaj sport i grad Beograd će nastaviti da podržava AMS S i druga dva saveza koji su organizatori ove trke“, rekao je Mladenović.

AMŠ i SAKS S će i u narednom periodu nastaviti da ulažu napore kako bi auto sport u Srbiji napredovao i dostigao još veću popularnost., rekao je predsednik SAKS S i uahvalio svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta i uložili trud kako bi automobilizam kao sport postigao vrhunske rezultate.

„Dobrodošli na još jedno veliko takmičenje i manifestaciju, naš ponos Ušće 2018. Tu su naša deca koja u ovom sportu čine budućnost, a zajedno ćemo se truditi da dovedemo još mnogo šampiona. Trudićemo se da ovakva staza sa visokim standardom i novim asfaltom, zahvaljujući ljudima iz grada i komunalnim službama, dočeka i nove generacije u još boljem i sigurnijem duhu“, rekao je predsednik Sportskog auto-moto saveza Beograda i generalni sekretar AMS S Predrag Đurđev.

Takmičare i brojnu publiku pozdravili su legende srpskog automobilizma Milovan Mikica Vesnić i Miodrag Mika Đelmaš, kao i srpski šampion Dušan Borković poželevši svim takmičarima sreću, uspeh i fer sportsko takmičenje, a najboljima dobar plasman.

Škripa guma, turiranje motora i „lude“ vožnje i ove godine obeležiće legendarnu trku na Ušću. Gotovo u svim klasama u borbi za konačni trijumf do sada su rezultati bili neizvesni, naročito u klasama „Jugo“, poznate kao „Mali N“ i „Hibrid“, pa se i ovoga puta očekuje uzbudljiva takmičarska atmosfera.

Nagrada Beograda – Ušće 2018 boduje se za FIA Centralno-Evropsku Zonu (CEZ), Nacionalni šampionat Srbije, otvoreno Prvenstvo Srbije i Šampionat Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnju trku Učshe organizovali su Sportski auto i karting savez Srbije (SAKS S), Auto-moto savez Srbije (AMS S) i Sportski auto-moto savez Beograda uz podršku Skupštine grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i AMS Osiguranja.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike