U trendu

Partizan ispao iz Lige Evrope remijem protiv AEK Larnake

BEOGRAD – Fudbaleri Partizana eliminisani su večeras u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su na svom terenu u Humskoj odigrali nerešeno 2:2 (1:0) protiv kiparskog AEK iz Larnake.

Kiprani su slavili u prvom meču u Larnaki sa 2:1, pa su se ukupnim rezultatom 4:3 plasirali u plej-of, gde ih očekuje dvomeč sa ekipom Dnjepar-1 iz Ukrajine.

Partizan će se za evropsku jesen boriti u plej-ofu Lige konferencija.
Rival crno-belima u Humskoj 18. avgusta biće Hamrun sa Malte koji je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisao Levski u Sofiji.
Revanš će se odigrati 25. avgusta na Malti.

Uspavanku u Humskoj koja je trajala dvadesetak minuta, prekinula je kontra Partizana, a Fuseni Dijabate sjajno je uposlio Rikarda Gomesa koji je pogodio za 1:0.

Ekipa Ilije Stolice posle vođstva umrtvila je igru i praktično prestala da igra fudbal, što joj se obilo o glavu u 51. minutu kada je posle centaršuta Đurča Svetozar Marković skrenuo loptu u svoju mrežu.

Bio je to tek uvod u spektakularnih šest minuta fudbala u kojima je viđeno tri gola.

Partizan je poveo sa 2:1 u 54. minutu, a akteri su bili isti kao kod prvog gola.

Dijabate je centrirao, a Gomes glavom sproveo loptu u mrežu.

A onda novi hladan tuš na stadionu Partizana.

Već u 57. minutu Francuz Imad Faraž predriblao je „čitavu Humsku“, prevarivši nekoliko fudbalera crno-belih i poslao loptu u rašlje Popovićevog gola za konačnih 2:2.

Domaćin je najveću šansu za trijumf i odlazak u produžetke propustio u 76. minutu kada je Kvinsi Menig pogodio stativu.

Pre početka meča, tokom čitave utakmice i na kraju dvomeča protiv Kirpana navijači Partizana, a bilo ih je na stadionu 10.802, zahtevali su odlazak uprave na čelu sa Miloradom Vučelićem.

Partizan ni posle 450 minuta takmičarskog fudbala ne zna za trijumf, a poslednju i jedinu pobedu ove sezone crno-beli su ostvarili na startu Superlige protiv Javora (4:0) u Ivanjici, pre više od mesec dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.