najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Partizanu dva miliona evra od transfera Mitrovića u Njukasl

Fudbalski klub Partizan zaradiće oko dva miliona evra zbog prelaska nekadašnjeg napadača crno-belih Aleksandra Mitrovića u Njukasl, potvrdio je danas potpredsednik Milorad Vučelić.

Šampion Srbije je 2013. godine kada je Mitrović prelazio u Anderleht napravio dogovor prema kojem mu od narednog transfera srpskog fudbalera sleduje 20 odsto, ali umanjen za pet miliona koliko je tada koštao njegov dolazak u Belgiju.

Mitrović je nedavno priznao da će uskoro potpisati ugovor sa “svrakama” u transferu vrednom 18 miliona evra.

“Želim da razjasnim stvar pošto su se pojavile različite informacije. Od sume koju će Njukasl na osnovu obeštećenja uplatiti Anderlehtu trebalo bi najpre odbiti pet miliona evra, koliko je klub iz Brisela dao Partizanu prilikom prelaska. Partizanu će pripasti oko dva miliona, u šta je uračunata provizija zastupničke agencije”, rekao je Vučelić srpskim novinarima u Gruziji.

Prema njegovim rečima Englezi će crno-belima pomenuti iznos isplatiti u ratama.

„Poznato je da klubovi sa Ostrva najbrže isplaćuju, za razliku od Španaca, ali ovoga puta u pitanju je veliki iznos, pa će novac stizati u ratama. Anderleht je u obavezi da nam dostavi dogovor sa Njukaslom“, zaključio je Vučelić.

Crno-beli su ranijih godina veliki profit imali od odlazaka bivših igrača u najveće evropske klubove kao što je slučaj bio sa Lazarom Markovićem, Matijom Nastasićem, Stevanom Jovetićem, Ademom Ljajićem…

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike