U trendu

Pešić: Nadam se da će OI u Pariz biti kruna našeg sporta

BEOGRAD – Gradska sekretarka za sport Dragana Pešić Belojević izjavila je da oduševljena nastupom srpskih sportista na upravo završenim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbija je na OI osvojila devet medalja, tri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih.

„Oduševljena sam, ovo je rekordan broj medalja, imali smo nekoliko četvrtih mesta. Moglo je da bude i više medalja, ali ja sam oduševljena.S obzirom na to da nam je Pariz za tri godine, tu očkekujem oko 13 medalja“, rekla je Pešić Belojević Tanjugu.

„Bez obzira što odlazi sedmorica zlatnih vaterpolista, ima tu mladih i prespektivnih. koji to mogu da ih naslede. Tu je i Deki (prim.aut. Dejan Savić), koji zna kako se osvajaju zlatne medalje. Tu će biti i atletike, nadam se da će i moj rukomet da se pojavi u Parizu. Očekujem da će Pariz biti kruna našeg sporta. Imamo šest miliona stanovnika, imali smo predstavnike u 15 sporta, najjačii smo u regionu“, dodala je ona.

Nekadašnja proslavljena rukometašica govorila je i o besplatnim sportskim programima tokom leta u Beogradu.

„Tokom leta profesori sa DIF-a, zajedno sa Sekretarijatom za sport, ministrom Vanjom Udovičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, napravili smo projekta gde će u 12 opština biti besplatne škole sporta u osam sportova. Deci će biti omogućeno da biraju sport. Nadam se da ćemo u septembru početi i lige u košarci i odbojci, da bismo imali pravo takmičenja i da bi osetili duh takmičenja. Klubovima i savezima i dalje će da se pomaže. Grad Beograd maksimalno pomaže sport i tako ćemo i da nastavimo“, zaključila je Pešić Belojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.