najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Simović: Pravda je spora ali dostižna

Predsednik Spartaka Dragan Simović izjavio je danas da je odluka o oduzimanju četiri boda neprincipijelna i da očekuje da je drugostepena komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) neće potvrditi.

“Angažovali smo advokatsku kuću i iskoristićemo apsolutno sve fudbalske  i vanfudbalske pravne okvire i metode da pokušamo da isteramo pravdu do kraja, koja je, čini mi se da je svakome jasno, na našoj strani. Odluka o oduzimanju bodova je neprincipijelna i totalni presedan i zanima me kako misle da reše ovu prijavu koja postoji protiv Partizana”, rekao je Simović agenciji Beta.

Disciplinska komisija FSS oduzela je Spartaku četiri boda pošto je u utakmici sa OFK Beogradom u prvenstvu izveo rezervni tim. Takođe, postoji i prijava protiv Partizana, koji je za duel sa Novim Pazarom odmorio nekolicinu standardnih igrača kako bi ih odmorio za utakmicu sa Steauom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

OFK Beograd je 26. septembra na Karaburmi sa 2:0 pobedio Spartak u utakmici 11. kola Superlige u kojoj je subotički klub igrao sa rezervnim sastavom. Na tom susretu je nastupilo 11 igrača Spartaka, koji su u prvih 10 kola ukupno igrali 822 minuta.

Spartak je u obrazloženju naveo da je izveo kombinovani tim protiv OFK jer je želeo da odmori ekipu uoči duela sa Crvenom zvezdom.

“Ne vidim šta je problem što smo protiv Crvene zvezde hteli da odigramo jaku utakmicu. Šta bi se desilo da smo pobedili OFK pa izgubili od Zvezde. Ova španska serija pod hitno mora da se završi i da se ovo reši na mnogo ozbiljniji način nego što pokušava da se reši”, rekao je Simović.

On je naveo da klub nije namerno žrtvovao utakmicu sa OFK Beogradom, već da je igrao “sa najvećim mogućnostima u datom momentu”.

“Trener je obrazložio, četiri-pet igrača je bilo povređeno, par igrača u lošoj formi, neki su tek potpisali ugovor i smešno je pričati o standardnim igračima. Nemamo grama problema sa tim šta se dešavalo na Karaburmi. Pravda je spora ali dostižna i ubeđen sam da će drugostepena komisija FSS malo dublje ovo da sagleda i da neće potvrditi odluku”, rekao je Simović.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike