U trendu

Srpski futsaleri: Nismo svesni šta smo uradili

Srpski futsaleri Marko Pršić, Slobodan Rajčević i Vladimir Lazić, posle drame i pobede nad Ukrajinom (2:1), poručili su da još uvek nisu svesni da su plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva napravili najveći rezultat do sada.

Srbija je golom Miloša Simića u poslednjoj sekundi savladala Ukrajinu u Areni i sada u borbi za prvu medalju u istoriji čeka boljeg iz duela Rusija – Azerbejdžan.

„I dalje mi je teško da opišem osećaj posle ovakvog uspeha. Polufinale, pred našom publikom i na način kakav se ne viđa u našem sportu, pogotkom tri stotinke pre kraja… To je jednostavno nemoguće dočarati rečima. Posebno mi je drago što je baš Simić rešio utakmicu, zaslužio je“, rekao je Pršić i dodao da očekuje Ruse u polufinalu.

„Činjenica je da igraju loše i da se od njih očekivalo mnogo više. Bez obzira na to što su osvojili prvo mesto u grupi, za njih tek sada slede prave utakmice“, jasan je bio igrač Ekonomca.

NJegov saigrač Slobodan Rajčević izjavio je da nije mogao ni da sanja da će mu se dešavati sve ovo poslednjih dana.

„Nisam mogao da pomislim ni da će se jedan od šampionata ikada igrati u Srbiji. Još nismo svesni šta smo napravili, bilo je malo euforije, ali je sreća što imamo dva dana odmora do sledeće utakmice, taman da „sredimo glave“, rekao je Rajčević.

Jedan od najiskusnih „orlova“ Vladimir Lazić ističe da je Srbija mogla da pobedi i bez drame, ali da je ovako još lepše.

„Mogli smo u prvom poluvremenu da imamo i bolji rezultat, stvarali smo prilike. To bi nam mnogo olakšalo posao jer smo svi bili svesni snage Ukrajine. Utakmica je bila teška i zbog toga što je ulog bio veliki, najveći u našim karijerama, ali nas je nosila puna Arena i pomogla nam da pronađemo put do trijumfa. Simićev gol pamtićemo svi, toliko su nas ponele emocije… Nismo mogli ni da pretpostavimo da bi mogla da se dogodi ovakva završnica, za pamćenje“, zaključio je Lazić.

Karadžić: Nagradićemo futsal reprezentaciju

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić čestitao je danas futsal reprezentaciji na plasmanu u polufinale prvenstva i obećao da će ih Savez nagraditi za istorijski uspeh.

„Svaka čast momcima i selektoru na svemu što su do sada prikazali, a gol protiv Ukrajine, tri desetinke pre kraja meča, nije slučajnost već nagrada za uloženi napor i ogromnu posvećenost“, izjavio je Karadžić za sajt FSS.

Prema njegovim rečima futsal je osvojio Srbiju i Savez će znati da nagradi igrače.

„Srbija je zemlja sporta, rekao bih našeg najboljeg proizvoda. Talenat i znanje niko ne može oduzeti, a strast i energija koju naši sportisti, kao sada futsaleri, unose u svaki minut meča, govori o shvatanju trenutka. Momci su sami rekli da žive svoj san i Savez je tu da ih podrži, kao i dosada, a kada se okonča prvenstvo razgovaraćemo i o nagradama“, poručio je Karadžić i dodao da prijaju pohvale iz UEFA za sjajnu organizaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.