U trendu

Srpski futsaleri otvaraju EP, rival domaćin Slovenija

Reprezentacija Srbije u futsalu utakmicom protiv Slovenije danas otvara Evropsko prvenstvo u Ljubljani.

Kao i na prošlom kontinentalnom šampionatu u Beogradu turnir kreće mečom dve selekcije, s tim da su sada uloge promenjene i da je Slovenija blagi favorit zbog domaćeg terena, a „orlovi“ izmenili tim posle istorijskog rezultata i četvrtog mesta.

U istoj A grupi je i Italija, pa bi današnji duel u mnogome mogao da otkrije ko će otići u četvrtfinale.

Selektor srpske selekcije Goran Ivančić na startu neće moći da računa na suspendovanog kapitena Marka Perića i jednog od junaka prošlog prvenstva, golmana Miodraga Aksentijevića.

„Svakako da ćemo imati čime da se suprostavimo domaćinu koji ima ogromne ambicije pred svojom publikom“, ističe Ivančić.

Najiskusniji srpski futsaler Slobodan Rajčević u Sloveniji igra čak peti put na kontinentalnom takmičenju u dresu reprezentacije.

„Od Portugalije i našeg prvog učešća u završnici prvenstva Evrope mnogo toga se promenilo. Ranije se mnogo toga baziralo na drugarstvu, atmosferi koja je, naravno, uvek bitna, a ono što pravi razliku u odnosu na ta naša prva iskustva je profesionalizam. Za sve je potrebno vreme. Nadam se dobrom rezultatu i u Sloveniji, plasmanu u nokaut fazu“, naglasio je Rajčević.

Srbiju u Sloveniji predstavlja 14 futsalera: Miodrag Aksentijević, Marko Perić, Nikola Matijević, Stefan Rakić, Vladimir Milosavac, Denis Ramić, Dragan Tomić, Andrija Stanković, Marko Radovanović, Mladen Kocić, Miloš Simić, Nemanja Momčilović, Slobodan Rajčević i Jakov Vulić.

Utakmica između Slovenije i Srbije igra se danas od 18 sati u hali Stožice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.