U trendu

Udovičić otvorio Sajam sporta u Leskovcu

LESKOVAC – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas „Mali sajam sporta“ u Sportskom centru „Partizan“ u Leskovcu.

Ministar Udovičić istakao je da mu je drago što je u hali koja je pre godinu dana otvorena, a koja danas pokazuje pun kapacitet.

„Hala Partizan okuplja srce sporta grada Leskovca i pokazujemo da u Evropskoj nedelji sporta Leskovac i te kako jeste jeste grad sporta. Drago mi je da se ovoliko dece odazvalo ovoj akciji i drago mi je da promovišemo zdrave stilove života, Sajam sporta kao manifestaciju, koja treba da okupi sve aktere sistema sporta iz celokupne Srbije, ali i da na lokalu pokažemo da je sport nešto što mora da nas krasi“, rekao je Udovičić na otvaranju Sajma sporta.

On se zhvalio gradonačelniku Leskovca na kontinuiranom ulaganju u sistem sporta i na rekonstrukciji svih sportskih objekata, koji za cilj imaju besplatno baljenje sportom.

„Naš cilj je da ova deca imaju najbolje uslove, da se ne vidi razlika između Leskovca ili bilo kog drugog grada u Srbiji, da ova deca krenu stopama Davora Štefaneka, Novaka Đokovića, Ivane Španović, naših odbojkaša… Hvala Sportskom savezu Srbije, gradonačelniku i svim ljubiteljima sporta, deci koja su uveličala ovu akciju i ispromovisala Evropsku nedelju sporta“, zaključio je Udovičić.

Predsednik ŠS Davor Štefanek rekao je da je Sajam sporta u Leskovcu odlično organizovan, a na tome se zahvalio i gradonačelniku i ministru sporta.

„Evropska nedelja sporta je i pravo je vreme da se ovaj sajam organizuje. Leskovac može da se pohvali da je grad sporta i ovoliko dece na jednom mestu je zaista lepa slika Leskovca i Srbije. Za nekoliko godina možemo da očekujemo i kandidata za olimpijsku medalju iz ovog grada“, rekao je Štefanek.

Aktuelni olimpijski šampion u rvanju rekao je da je cilj ovakve manifestacije druženje, što se kako kaže, danas i pokazalo.

„Ovoliko dece je došlo da vidi kakvi sportovi postoje, da se druže sa ostalom decom, da se oprobaju u nekom sportu i nadam se da će neko od njih biti šampion. Zahvalnost državi Srbiji što omogućava sredstva da možemo da organizujemo ovake manifestacije i da ulažemo u infrastrukturu“, rekao je Štefanek.

Gradonačelnik Zoran Cvetanović zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta i ŠS zbog organizacije prvog Sajma sporta.

„Leskovac je grad sporta i ljudi koji su sposobni da postižu rezultate. Ono što je nama najbitnije kao gradu jeste da se školski sport maksimalno eksponira. Siguran sam da ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama“, rekao je Cvetanović i otkrio da će ministar Udovičić biti dobitnik Oktobarske nagrade Grada Leskovca zbog promocije zdravog načina života.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.