U trendu

Ugovor sa đavolom: Otkriveno šta su sve sponzori zabranjivali Ani Ivanović

Bivša teniserka Ana Ivanović krajem 2016. godine završila je profesionalnu karijeru, a sada sa svojim mužem, nemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom čeka prvo dete. Na videlo su izašli detalji Aninih ugovora sa sponzorima koji su doslovno upravljali njenim životom.

Ana i Bastijan već nedeljama ne skrivaju sreću. Oni danas žive u Čikagu, gde Švajni igra za tim Čikago Fire. Nedavno su mediji objavili kako navodno Ana nosi sina, a trebalo bi da se porodi u februaru sledeće godine.

Ivanović je otišla u penziju krajem prošle godine, nakon 13 godina profesionalne karijere u kojoj je osvojila 15 WTA turnira i grend slem (Roland Garros 2008.) i samo od nagrada zaradila više od 15 miliona dolara. Još najmanje dvaput toliko – ali godišnje – lepa sportiskinja zarađivala je od sponzorskih ugovora!

View this post on Instagram

Loving this fall weather 🍂🍁🍂

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic) on

Ipak, bili su to – ugovori sa đavolom, prenosi T portal. Na videlo su sada izašli detalji pojedinih sponzorskih ugovora i neverovatno je to što su najveće svetske kompanije tražile od nje. Neki su imali stavku po kojoj Ana Ivanović profesionalnim tenisom mora da se bavi do 30. godine života (osim ako ne doživi težu povredu) ili plaća milionske penale. Ostali ugovori još uvek su poslovna tajna, ali pojedini mediji navode neverovatan podatak da u jednom od njih stoji kako Ana ni pod kakvim uslovima za vreme trajanja ugovora nije smela da ostane u drugom stanju!

Ana je odlaskom u penziju doslovno preko noći ostala bez nekoliko desetina miliona evra koje bi zaradila od sponzora, ali dobila je – duševni mir! Svi su primetili kako bivša teniserka nakon povlačenja iz profesionalnog sporta bukvalno blista.

View this post on Instagram

Casual Monday 😊

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic) on

Istina, ostala je bez velikog dela zarade, ali i većina sponzorskih ugovora i dalje je na snazi jer je Ana jedna od najlepših i najprepoznatljivijih teniserki. Adidas joj je bio najveći i najizdašniji sponzor, godišnje je od nemačke kompanije zarađivala pet miliona evra, a sada će kao promoterka i model za njihovu sportsku opremu imati oko milion i po evra godišnje.

Ana Ivanović zaštitno je lice kozmetičke i modne kuće Shiseido, i dalje ima ugovore sa Rolexom, Yonexom… Svi su oni i dalje njeni sponzori, ali sa daleko manjim udelom nego ranije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.