U trendu

Vajda otkriva šta je Novaku sada potrebnije od svega

Novak Đoković dobio je specijalnu pozivnicu za nastup na turniru iz Serije 500 naredne nedelje u Barseloni, i on će posle punih dvanaest godina da nastupi u Kataloniji.

Tada je poražen već u prvom kolu, a na promenu kalendara se odlučio da bi se što bolje pripremio za nastavak sezone na šljaci, i drugi grend slem sezone – Rolan Garos.

Đoković je u četvrtak eliminisan na Mastersu u Monte Karlu od Dominika Tima, a onda je odmah posle meča rekao da želi da igra i u Barseloni. Glavni favorit turnira je „kao i uvek“ prvi reket sveta i ‘kralj šljake’ Rafael Nadal, a tu su još i Tim, Grigor Dimitrov, David Gofan, kao i svi španski teniseri iz Top 100.

Novak će biti slobodan u prvom kolu i čekati ishod meča između Federika Delbonisa i jednog od pobednika kvalifikacija. Ukoliko savlada prvu prepreku, Đoković bi se u osmini finala sastao sa boljim iz duela (12) Felisijano Lopez – Lajović/Pedro Martinez, a kasnije bi u četvrtfinalu protivnik mogao da mu bude bolji iz reprize jučerašnjeg okršaja u Monaku, Nadal – Nišikori.

Marjan Vajda, novi-stari trener Novaka Đokovića, rekao je da će se srpski teniser brzo vratiti na pređašnji nivo. Oni su saradnju ponovo počeli od Mastersa u Monte Karlu i biće zajedno najmanje do kraja sezone na šljaci.

„Trenirali smo naporno. Novaku su i dalje potrebni mečevi, mečevi i mečevi. Novak je potreban turu, zar ne? Tim je odigrao odlično, njegovi udarci su sjajni. Ono što je impresivno jeste da može da udari tako jako, bez obzira kakav je odskok loptice“, rekao je Vajda.

(Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.