U trendu

Vazura: Igubili smo spor vezan za Živkovića, pokušaćemo da zadržimo Leonarda

Iz FK Partizana svaki dan stiže nova udarna vest. Crno-beli su osvojili za kratko vreme duplu krunu, priveden im je generalni direktor, ostali su bez trenera, a danas se oglasio i Miloš Vazura na temu dugovanja.

Generalni direktor Partizana rekao je za klupsku televiziju da klubduguje 15 miliona evra, uz napomenu da će klub, uprkos tome, pokušati da zadrži sve igrače, uključujući i Leonarda.

– Probaćemo nemoguće – da zadržimo Leonarda. Na dobrom smo putu. Ono što je sigurno je da će Partizan imati novca da mirno prođe kvalifikacije za evropska takmičenja. Ako se kvalifikujemo, onda ćemo videti šta i kako, sve u u dogovoru sa trenerom i sportskim direktorom – istakao je Vazura.

Partizan je zimus prodao Nikolu Milenkovića Fiorentini za oko pet miliona evra.

– U julu nam stiže prvi deo novca od prodaje Milenkovića. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da će uprava redano raditi da sačuvao ovaj šampionski tim. Niko od momaka koji su izneli teret prvenstva nije na prodaju. Ja malo i nerviram menadžere kad im kažem da niko nije na prodaju. Partizan ulazi finansijski stabilan u prelazni rok, ne mora da prodaje nikoga, osim ako ne dođe ponuda za nekog igrača o čemu ćemo se dogovarati sa sportskim sektorom – objasnio je Vazura.

U ovom obraćanju otkriveno je i da je Partizan izgubio spor od kiparskog Apolona na temu Andrija Živković, jer je Sud za sportsku arbitražu deoneo odluku da Partizan mora da plati dva i po miliona evra.

– Partizan posluje dobro, plate se redovno isplaćuju zaposlenima, a dugovi su na istom nivou zbog tužbe koju smo izgubili u vezi sa Andrijom Živkovićem. Dug je sad 15.000.000 evra. Uspeli smo da ga smanjimo, međutim, ponovo je podignut na tu sumu usled tužbe koji smo izgubili – zaključio je Vazura, a prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.