U trendu

Vlasnik Evertona se izvinio navijačima

LIVERPUL – Vlasnik engleskog Evertona Farhad Moširi izvinio se navijačima zbog grešaka koje je fudbalski klub iz Liverpula napravio u prošloj sezoni u Premijer ligi, prenose britanski mediji.

Moširi je sezonu nazvao punom izazova. Everton je prošlu sezonu završio tek na 16. mestu na tabeli, a obezbedio je opstanak u Premijer ligi u pretposlednjem kolu, pobedom protiv Kristal Palasa 3:2.

„Sezona nije bila dovoljno dobra, moramo da budemo bolji. Greške su napravljene i zbog toga želim svima da se izvinim“, napisao je Moširi u pismu navijačima, preneo je Bi-Bi-Si.

Moširi je Everton preuzeo 2016. godine, a potrošio je više od 500 miliona funti na dovođenje novih igrača.

Navijači popularnih „karamela“ ogorčeni su na čelnike kluba zato što su pre godinu dana angažovali Rafaela Beniteza, koji je nekada bio menadžer gradskog rivala Liverpula.

Britanski mediji navode da je tokom većeg dela sezone vladala netrpeljivost između navijača i Beniteza, koji je u januaru otpušten zbog loših rezultata. Na njegovo mesto je postavljen Frenk Lampard, koji je uspeo da izbori opstanak u Premijer ligi.

„Pružili ste nam neverovatnu podršku koja nam je bila najpotrebnija u teškim trenucima. Mi moramo da pokažemo da smo izvukli pouke iz grešaka“, rekao je, između ostalog, Moširi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.