U trendu

Zvezda dobila derbi (foto, video)

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezuiltatom 70:68 u 20. kolu ABA lige u drugom „večitom derbiju“ prvenstva i najavili susret beogradskih rivala u polufinalu plej-ofa.

U meču koji se igrao na mahove, oba tima su se smenjivala u vođstvu, a u dramatičnom finišu meča ključne poene za crveno-bele postigao je Džo Reglend sa linije slobodnih bacanja. Partizan je imao šut za pobedu, ali je neprecizan bio Markus Pejdž. Pre toga je šansu da crno-bele u samoj završnici dovede u vođstvo propustio i Ognjen Jaramaz, koji je izgubio loptu.

Najefikasniji košarkaš na susretu bio je Relgend, koji je postigao 18 poena i imao 5 asistencija, a Majkl Odžo je dominirao reketima i ubacio 16 poena uz 9 skokova, do čega čak šest u napadu. Bili Beron je bio najbolji pojedinac crveno-belih u prvom delu igre, meč je završio sa 12 poena, a Stratos Perperoglu imao je 9, uz dobru rolu u završnici meča.

U poraženoj ekipi najefikasniji bili su Vanja Marinković sa 13 poena (sve u prvom poluvremenu) i Džok Lendejl sa takođe 13, a 12 je imao mladi bek Ognjen Jaramaz. Nikola Janković dodao je 9 poena, a Aleks Renfro imao je 8.

Crvena zvezda je još ranije obezbedila prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu, a Partizan će nakon poraza najverovatnije biti četvrti, pa je prilično izvesno da nas u polufinalnoj seriji doigravanja očekuje duel beogradskih večitih.

U narednom kolu ABA lige Partizan dočekuje Igokeu, a Zvezda će u goste Zadru.

TOK MEČA mogli ste da pratite na Sport klubu.

Kao što je ranije najavljeno, u timu Partizana neće biti Stefana Jankovića zbog povrede.

Sudijska trojka je Koljenšić, Juras i Nikolić.

Crvena zvezda će meč započeti u petorci Lazić, Odžo, Beron, Faje Reglend, dok će Partizan krenuti u sastavu Marinković, Veličković, Gagić, Si i Renfro.

U timu Crvene zvezde je i debitant Kej-Si Rivers.

U Crvenoj zvezdi najbolje je krenuo Branko Lazić, koji je postigao prvih pet poena za srpskog šampiona, dok je prvi strelac za crno-bele bio Vanja Marinković.

Posle šest minuta igre crveno-beli imali su prednost od 5 poena, a snažna zakucavanja imao je centar Zvezde Majkl Odžo.

Najkon zakucavanja Nikole Jankovića Partizan je izjednačio – 16:16. Nakon novog zakucavanja Jankovića Partizan je poveo 18:16.

Nakon polaganja Lendejla, Partizan je stigao do najveće prednosti do sada – 27:20.

Crvena zvezda ipak se vratila u egal nakon pogođenih slobodnih bacanja Reglenda i trojke Berona.

Prvo poluvreme okiončano je prednošću Partizana 34:32, a crno-beli su u jednom trenutku imali osam poena prednosti, koju je Zvezda dostigla najviše zahvaljujući dobroj predstavi Bilija Berona. Najefikasniji u prvom delu igre bio je Vanja Marinković sa 13 poena (5/7 iz igre), dok je najbolji u Zvezdi bio Beron sa 10 poena. Majkl Odžo dominirao je reketima i postigao 9 poena, uz 4 ofanzivna skoka.

U trećoj četvrtini Zvezda je krenula mnogo bolje, a nakon pogođenih slobodnih bacanja Bilija Berona Zvezda je povela sa 40:34, nakon čega je Andrea Trinkijeri zatražio tajm-aut.

Zvezda je bila bolji rival u većem delu treće deonice, ali je nakon pogotka Aleksa Renfroa Partizan uspeo da dođe do izjednačenja 46:46 na oko dva minuta do kraja treće četvrtine.

Nakon poena Stratosa Perperoglua sa linije slobodnih bacanja Zvezda je došla do vođstva 54:48. Partizan je uspeo da dođe do nerešenog rezultata, ali je nakon poena Majkla Odža sa linije penala i skok-šuta Perperoglua crveno-beli tim došao do vođstva od četiri poena.

Janković je pogodio jedno slobodno bacnje na manje od četiri minuta do kraja meča i umanjio razliku na samo jedan poen, a potom je Reglend poentirao uz faul, pa iskoristio penal za 66:62.

Nakon promašaja Pejdža i Perperoglua trojku je postigao Lendejl, pa je Partizan na manje od dva minuta do kraja došao na -1.

Partizan je preokrenuo rezultat i poveo sa dva poena nakon trojke Ognjena Jaramaza.

Jaramaz je u narednom napadu imao šansu da reši derbi, ali je izgubio loptu nakon mis-meča sa Majklom Odžom. Na drugoj strani Reglend je fauliran i iskoristio je dva slobodna bacanja.

Pejdž je šutirao za Partizan i promašio trojku, a potom je fauliran Kej-Si Rivers.

(ikola Novaković, sportklub.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.