najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ako EPS naplati dugovanja, struja ne mora da poskupi

Predsednik Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije Branko Kovačević izjavio je da struja ne mora da poskupi ukoliko EPS naplati svoja dugovanja.

„Kada bi Elektroprivreda Srbije naplatila sve dugove od velikih industrijskih potrošača (privreda duguje 165 miliona evra), potraživanja s Kosova i Metohije, gde se struja ne plaća od Drugog svetskog rata, i svu kradenu struju, ne bi bilo potrebe za bilo kakvim poskupljenjem, iako to predvidja memorandum s MMF-om za narednu godinu“, kazao je Kovačević za Politiku.

Kovačević je rekao da će odluku o poskupljenju struje naredne godine doneti Vlada sa Ministarstvom energetike, a da će saglasnost dati Agencija za energetiku, zbog čega se o tome na sednici Nadzornog odbora nije razgovaralo.

Govoreći o memorandumu sa MMF-om, koji predvidja poskupljenje struje u maju 2016. a možda i još jedno u 2017. godini, Kovačević je rekao da je razlog više da Vlada ne postupi po tom memorandumu i činjenica da struja za poslednju deceniju nije bila jeftinija na Berzi nego što je sada.

„Ukoliko struja i bude poskupljivala naredne godine glavni razlog za to će biti ulaganje EPS-a u ekologiju i novu tehnologiju za proizvodnju električne energije. Sadašnji način proizvodnje struje štetan je za životnu sredinu. To iziskuje nova i skupa ulaganja u zaštitu životne sredine, što će EPS morati da plati iz veće cene struje“, dodao je Kovačević.

(Beta)

3 komentara
  1. Mita

    Pa, je l’ to naš problem što vi ne možete da naplatite struju, pa nivelišete preko redovnih platiša, nesposobnjakovići?

  2. neregistrovan

    Prvo naplatite od svojih radnika potrošenu el. energiju. Moj komšija koji radi u EDB ima u svakoj sobi po TA peć i sve su stalno uključene. Kaže, pa ja radim u EDB i šta ima ja da plaćam. Koliko li je takvih. Verujem kada biste od njih naplatili, ne biste morali da ganjate ni velike potrošače.

  3. batamrca

    Ala ti lupetaš, što nas potrošače koji redovno plaćamo struju treba da zanima ko duguje EPS-u, ko potkrada EPS i Kosovo što ne plaća. Po toj logici mi bi trebalo da plaćamo njihovu nesposobnost, javašluk i neorganizovanost.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike